Moedig voorwaarts!
Commentaar

Moedig voorwaarts!

Esther Voet 10 december 2020, 09:45
Moedig voorwaarts!

Heeft u ooit van een Frankrijklobby gehoord? Een Duitslandlobby? Een Ruslandlobby misschien? Nee? Maar de Israël- (lees: Joodse) lobby zal u vast niet onbekend in de oren klinken. Geen lobby zo machtig en sterk als de Joodse, herstel: Israëlische. Dat vinden zelfs medewerkers van landelijke kranten, zoals Volkskrant-cartoonist Jos Collignon die deze week een aardig plaatje mocht presenteren waarmee hij opnieuw bewees dat hij niet wars is van een risje hier en daar. Hij werd daarbij geholpen door een paar useful idiots – want ja, zoals in elke groepering hebben wij die ook rondlopen, Joden zijn net mensen. En natuurlijk was er voor hen grote instemming van hele volksstammen op sociale media, die ook nog nooit een NIW in handen hadden gehad.

Een al dan niet terecht beeld van de politieke voorkeur van een Jood verzandt al snel in een rechtvaardiging voor antisemitisme. Of je als Jood nou een linkse signatuur of een rechtse hebt, overontwikkelde onderbuiken komen subiet tot de conclusie: ‘Zie je wel, die Joden hebben dat antisemitisme aan zichzelf te danken’. Dat gebeurt op links, het gebeurt op rechts en ja, ook in het midden. Hoe je dat doet? Nou, daar gebruik je zo’n eenling voor. Die geef je ruim baan, terwijl je de reacties die de mening van een veel groter deel van Joodse Nederlanders weergeven, gewoon weigert. Zo manipuleer je dat.

En dat NIW? Dat wordt natuurlijk niet betaald door trouwe abonnees maar door de Israëlische regering! De kolonisten! De Mossad!

Omdat tegen dit soort vooroordelen toch niets te doen valt, denken wij er over om voor Chanoeka bij die partijen maar eens met een verlanglijstje aan te kloppen. Redactielid Micky Cornelissen heeft net een nieuw huis, maar wil heel graag ook nog een Mini Cooper. Collega Schut droomt in zijn nieuwe paleis van een riante, elektrische SUV, en ik heb ook nog een wensje, want op het meesterwerk van Collignon zie ik eruit als een 80-jarige. Dat verdraagt mijn narcistische ego niet, dus ik wil graag onder het mes. Ja, dat van een plastisch chirurg dan, hè? Niet zo’n IS-ding.

Verder wensen we mevrouw Rottenberg, Jaap Hamburger en uiteraard iedereen die het NIW wél leest, een heel fijn, vredevol Chanoeka toe. Geniet van dit 64 pagina’s tellende nummer en wij – dat beloven we u – gaan moedig voorwaarts. Chag Chanoeka sameach!

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking