Mor Levin en Eran Har Even in MerkAz: Klezmer, Pop, Jazz en Klassiek: All in One!
Agenda

Mor Levin en Eran Har Even in MerkAz: Klezmer, Pop, Jazz en Klassiek: All in One!

jetje 14 oktober 2014, 00:00
Mor Levin en Eran Har Even in MerkAz: Klezmer, Pop, Jazz en Klassiek: All in One!

Mor Levin, klarinet, en Eran Har Even, gitaar, zijn jonge talentvolle en veelzijdige Israëlische musici, woonachtig in Nederland. Zij is vooral bekend als vertolkster van moderne klassieke muziek, hij heeft zijn sporen verdiend in de jazz. Speciaal voor MerkAz hebben zij een programma samengesteld waarin zij klezmer, Bach, Piazolla, Gershwin, en The Beatles samen brengen: ‘all-in one’. Verwacht een verrassende muzikale avond vol crossover en vernieuwing!

 

Mor Levin is in 2013 afgestudeerd aan het Master programma Klarinet en Basklarinet van het Conservatorium van Amsterdam. Eerder dit jaar bracht zij samen met pianiste Anne Veinberg een programma met werk van joodse componisten die hebben moeten vluchten voor het nazi-regime.. Ook werkte ze samen met het ASKO SCHOENBERG ensemble en het Vlaamse Opera Orkest. Ze speelt sinds 2012 in het Baltic Sea Youth Philharmonic.

Eran Har Even is zeer actief in de hedendaagse Nederlandse jazz scene. Al ruim een decenium werkt hij samen met de beste jazz musici uit Nederland én ver daar buiten, zoals Benny Golson, Terell Staford, Jasper Blom, Susanne Alt, Joris Roelofs en the Le Bouef Brothers. Van zijn indie jazz-rock band ‘Little Known facts’ verschijnt dezer dagen de eerste CD en hij vormt onder de naam EvenSanne een duo met zangeres Sanne Huijbregts. Hij speelde op diverse jazzfestivals over de hele wereld, waaronder het North Sea Jazz festival.

Mor Levin:

https://www.youtube.com/watch?v=_k6o1emsEBc

https://www.youtube.com/watch?v=-aoODBCSj2Q

Eran Har Even:

https://www.youtube.com/watch?v=TuN5nzUa-Tc

Plaats: Joods Cultureel Centrum Merkaz, Magdalenastraat 1a, Utrecht

Aanvang: 20:00 uur        Zaal open: 19:30                Entree: 15 euro

Reserveren: www.merkaz.nl of merkazevenementen@gmail.comEran & Mor_portrait-compilation

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking