MyHeritage brengt oude foto’s tot leven
Nieuws

MyHeritage brengt oude foto’s tot leven

Redactie 12 maart 2021, 13:00
MyHeritage brengt oude foto’s tot leven

De Israëlische genealogiewebsite MyHeritage heeft een functie gelanceerd die het mogelijk maakt om foto’s tot leven te wekken.

Met een speciaal soort software, die het bedrijf ‘Deep Nostalgia’ heeft genoemd, kan de website elk portret animeren. Hierdoor worden de stilstaande beelden omgezet in bewegende en expressieve versies.

De tool wordt op sociale media veelvoudig gebruikt. Velen reageren emotioneel op beelden van grootouders of andere overleden familieleden die door de website bewegen. MyHeritage zegt dat de functie ‘familiegeschiedenis een nieuw perspectief geeft door een realistische weergave te maken van hoe een persoon zou hebben bewogen en eruit zou hebben gezien als ze op video waren vastgelegd.’

De tool gebruikt vooraf opgenomen sjabloonvideo’s om de gezichten te animeren. Een sjabloon wordt automatisch geselecteerd voor het juiste gezicht en vervolgens naadloos op de foto toegepast. Het resultaat is een korte video-animatie van hoge kwaliteit van een individueel gezicht dat kan glimlachen, knipperen en bewegen.

“Door de gezichten van onze geliefde voorouders tot leven te zien komen in een videosimulatie, kunnen we ons voorstellen hoe ze er in werkelijkheid uitzagen en biedt het een nieuwe manier om verbinding te maken met onze familiegeschiedenis”, aldus Gilad Japhet, oprichter en CEO van MyHeritage.

De tool is gratis te gebruiken via deze link.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking