Nederlanders vast na aanslag Tel Aviv: “We hebben gerend voor ons leven”
Nieuws

Nederlanders vast na aanslag Tel Aviv: “We hebben gerend voor ons leven”

Redactie 07 april 2022, 22:36
Nederlanders vast na aanslag Tel Aviv: “We hebben gerend voor ons leven”

Bij een aanslag in de hoofdstraat van Tel Aviv, Dizengoffstraat, zijn twee doden en diverse ernstig gewonden gevallen. De autoriteiten zijn met groot materieel en en masse uitgerukt. Er zitten diverse Nederlandse toeristen opgesloten in de etablissementen rondom de plek des onheils. Het NIW spreekt een vrouw die voor nu liever anoniem blijft om het thuisfront niet te verontrusten. Zij vertelt: “Het was een mooie avond, we besloten nog ergens een ijsje te gaan eten. Alles leek rustig, totdat we ineens iedereen zagen rennen. We hebben ook de schoten gehoord, maar dat drong in eerste instantie niet goed tot ons door. We zijn zo snel mogelijk een pand ingevlucht en zitten hier nu in het donker, in de keuken, met ongeveer tien personen.” Daaronder zijn nog zeker twee andere Nederlanders.

Een van de daders is na de aanslag een pand ingevlucht dat inmiddels is bestormd door de special forces. “Dat is het pand naast waar wij zitten,” vertelt de vrouw die op familiebezoek in Israël is. “Hoe het nu verder gaat, weten we niet. De straat is vergeven van de hulptroepen. Wij blijven hier voorlopig zitten totdat we het sein veilig krijgen.”

Foto: Flash90

Op zoek naar nog meer actualiteit? Met een abonnement op het NIW krijgt u toegang tot columns, opinies, analyses, nieuws – en achtergrondverhalen. Kies hier wat het beste bij u past.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking