Nederlandse gezant op het matje
Nieuws

Nederlandse gezant op het matje

Redactie 21 januari 2022, 13:00
Nederlandse gezant op het matje

De Palestijnse Autoriteit in heeft de Nederlandse zaakgelastigde in Ramallah op het matje geroepen. Reden: de beslissing van de regering in Den Haag de financiering aan de UAWC definitief stop te zetten.

Uit onafhankelijk onderzoek bleek dat deze landbouworganisatie innige banden onderhoudt met terreurbeweging PFLP. Voormalig minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag (D66) was hierop verschillende malen geattendeerd, maar koos ervoor de waarschuwingen te negeren. Totdat in augustus 2019 een 17-jarig Israëlisch meisje werd vermoord door PFLP-leden die bij de UAWC op de loonlijst stonden.

Kaags opvolgers, de demissionaire ministers Ben Knapen en Tom de Bruijn, besloten wel in te grijpen en de in hun woorden ‘zorgwekkende’ situatie rond de UAWC te beëindigen.

Ramallah is woedend over de stopzetting van de subsidie en noemt de beslissing ‘onrechtvaardig en bevooroordeeld’. Blijkbaar beschouwt de Palestijnse Autoriteit het als een verworven recht Israëlische burgers te vermoorden met financiële steun van de Nederlandse belastingbetaler.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking