Nederlandse opperrabbijn Jacobs is in Oekraïne
Nieuws

Nederlandse opperrabbijn Jacobs is in Oekraïne

Redactie 22 maart 2022, 12:25
Nederlandse opperrabbijn Jacobs is in Oekraïne

Opperrabbijn Binyomin Jacobs is gisteren vertrokken naar Oekraïne. Hij helpt daar Oekraïens-Joodse vluchtelingen de grens met Moldavië over te steken en biedt waar nodig ook religieuze ondersteuning. De vluchtelingen vertrekken daarna met de hulp van het Joods Agentschap richting Israël.

“Mendel Cohen, de rabbijn van Marioepol en nu vol schuldgevoel in Israël zit, heeft mij dringend verzocht naar Moldavië, Roemenië en Oekraïne te reizen. Omdat ook mijn vrienden van Christenen voor Israël mij die richting op wilden laten gaan, zit ik nu in het vliegtuig naar Iasi, een klein vliegveld in Roemenië op de grens met Moldavië,” schrijft hij in zijn dagboek.

Met de reis maakt de rabbijn onderdeel uit van actie van Christenen voor Israël om Oekraïners te helpen het land te ontvluchten. Jacobs reist samen met Frank van Oordt, directeur van Christenen voor Israël en Roger van Oordt, honorair consul van Israël.

Tijdens de hulpactie schrijft Jacobs voor het NIW dagelijks een verslag. Het eerste deel kunt u hier lezen. “Het lastige van dit dagboek is dat ik niet te specifiek kan zijn. We bevinden ons in of bij  oorlogsgebied en te veel details kunnen gevaarlijk zijn,” aldus Jacobs.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking