Neem nu een abonnement

Lees elke week het opinietijdschrift en cultureel magazine ineen, voor iedereen met interesse in de Joodse wereld. Abonneer je nu »

Nepotist wordt directeur van Rode Kruis
Buitenland

Nepotist wordt directeur van Rode Kruis

Redactie 18 januari 2024, 13:00
Nepotist wordt directeur van Rode Kruis

Pierre Krähenbühl wordt de nieuwe directeur van het Internationale Rode Kruis, het ICRC. Krähenbühl zat in de directie van UNRWA, de Palestijnse vluchtelingenorganisatie van de VN, berucht om haar met Hamas collaborerende medewerkers en Gazaanse haatklasjes. In 2019 moest de Zwitser zijn biezen pakken vanwege schandalen rondom corruptie, nepotisme en machtsmisbruik. Voor zijn minnares, de actrice Maria Mohammedi, creëerde hij een functie als ‘speciaal adviseur’. Samen maakten zij onder het mom van fondsenwerving talloze betaalde businessclassreisjes. Ook zijn directe vertrouwelingen maakten er een potje van en stelden diverse vriendjes en verwanten aan. 

In een onderzoek van de VN beklaagden medewerkers zich over de giftige sfeer die de reputatie en ‘ethiek’ van de organisatie in gevaar bracht. Voor Nederland was het reden om de hulp van 23 miljoen euro per jaar aan UNRWA, tijdelijk te staken. Omdat Krählenbühl na de beschuldigingen zelf het veld ruimde, is verder onderzoek gestaakt. 

Echt een breuk in zijn carrière is het niet geweest. Anderhalf jaar later kon hij alweer aan de slag als hoofd van het Rode Kruis in China, nu wordt hij de nieuwe directeur van het Internationale Rode Kruis.  

Foto boven: Pierre Krähenbühl en zijn minnares, de actrice Maria Mohammedi

Opmerkingen (2)
tiki 18 januari 2024, 15:36
Ja het internationale banencarousel draait weer op volle toeren..Kaag, Krähebühel, event. Rutte....het maakt niet uit wie je bent, maar wie je kent. Het doet er niet toe wat je doet, het gaat bij je aanstelling alleen om de $ poet. Het maakt niet uit wat je deed, hoeveel mislukkingen je versleet........je komt er altijd weer bovenop, want bij de Internationale hulporganisaties word alles ""geregeld"" vanuit de top. Hoeveel mislukkingen je ook hebt gekent, morgen word je met een nieuwe goede baan verwent.....en dus gaat het erom zovéél mogelijk slachtoffers & vluchtelingen in armoede & honger te verzamelen....hoe méér & hoe erger hun lot....zij zorgen voor de volle $$$ pot. .
Ruud 19 januari 2024, 00:44
Nou dan komt hij terecht in een lekker gespreid bedje. Er zitten al voldoende jodenhaters daar in de leiding. Wij vergeten niet dat het Rode Kruis alleen maar een Uber chauffeursdienst wilde verlenen voor de vrijgelaten gijzelaars uit Gaza....het legitieme verzoek van Israël om toegang tot de gijzelaars om hun gezondheid te controleren en ook om noodzakelijke medicatie mee te nemen en te verstrekken aan de gijzelaars werd botweg geweigerd! Saillant detail: het Rode Kruis bezoekt wel iedere week de palestijnse gevangenen in hechtenis in Israëlische gevangenissen. Dit zijn moordenaars en terroristen die hun straf uitzitten. Daar hebben ze wel tijd voor en zin in. De 7 grondbeginselen van het Rode Kruis die door Henri Dunant werden opgesteld zijn ze bij de directie gemakshalve even vergeten. Wij vergeten ook niet dat het Internationale Rode Kruis onder druk van de islamitische Rode Halve Maan nooit de joodse evenknie Red Magen David Adom hebben erkend als gelijkwaardige organisatie. Dit alles bewijst dat Pierre in een gespreid bedje met vele gelijkgestemden terecht komt.....maar dat wisten we al jaren.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *