Netanyahu: ‘Gaza-oorlog nog kwestie van maanden’
Nieuws

Netanyahu: ‘Gaza-oorlog nog kwestie van maanden’

Redactie 06 februari 2024, 14:43
Netanyahu: ‘Gaza-oorlog nog kwestie van maanden’

Benjamin Netanyahu toont zich optimistisch over het verloop van de strijd tegen Hamas en denkt dat de ‘volledige overwinning’ na vier maanden strijd in zich is. “Wij zullen het leiderschap van Hamas doden, daarom moeten we onze operatie in alle delen van de Gazastrook voortzetten. Dat zal maanden duren, geen jaren,’ zei de Israëlische premier vandaag.

Netanyahu liet weten dat de IDF 18 van de 24 Hamas-bataljons heeft vernietigd. Ook zei de premier dat Israëlische troepen druk doende zijn het enorme tunnelstelsel van de terreurbeweging te vernietigen. De IDF bevestigde vorige week dat dit onder andere gebeurd door de tunnels vol te laten lopen met zeewater, maar dat dit middel slechts effectief ingezet kan worden dicht bij de kust.

‘De IDF zit Sinwar op de hielen’

Benjamin Netanyahu en Yoav Galant – Foto: Dana Koppel/POOL

De premier werd vandaag bijgevallen door zijn minister van Defensie, Yoav Gallant. Die schat dat ruwweg de helft van de terroristen in de Gazastrook ‘gedood of ernstig gewond’ is. Eerder kwam de IDF al met het getal tienduizend voor het aantal gedode terroristen van Hamas en andere terreurbewegingen zoals de Palestijnse Islamitische Jihad.

Hamasleider Yahya Sinwar is volgens de minister van defensie het contact met zijn troepen kwijt en ‘vlucht van schuilplaats naar schuilplaats’. “Sinwar leidt de strijd niet meer, hij is het bevel over zijn eenheden kwijt,” aldus Gallant. “Hij is bezig zelf te overleven en is veranderd van de Hamas-leider in een voortvluchtige terrorist. En de IDF zit hem op de hielen.”

Op de foto hierboven: Soldaten van de Nahal-brigade in actie in Gaza – Foto: IDF

Plaats opmerking