Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Netanyahu: ‘Gaza-oorlog nog kwestie van maanden’

Redactie 06 februari 2024, 14:43
Netanyahu: ‘Gaza-oorlog nog kwestie van maanden’

Benjamin Netanyahu toont zich optimistisch over het verloop van de strijd tegen Hamas en denkt dat de ‘volledige overwinning’ na vier maanden strijd in zich is. “Wij zullen het leiderschap van Hamas doden, daarom moeten we onze operatie in alle delen van de Gazastrook voortzetten. Dat zal maanden duren, geen jaren,’ zei de Israëlische premier vandaag.

Netanyahu liet weten dat de IDF 18 van de 24 Hamas-bataljons heeft vernietigd. Ook zei de premier dat Israëlische troepen druk doende zijn het enorme tunnelstelsel van de terreurbeweging te vernietigen. De IDF bevestigde vorige week dat dit onder andere gebeurd door de tunnels vol te laten lopen met zeewater, maar dat dit middel slechts effectief ingezet kan worden dicht bij de kust.

‘De IDF zit Sinwar op de hielen’

Benjamin Netanyahu en Yoav Galant – Foto: Dana Koppel/POOL

De premier werd vandaag bijgevallen door zijn minister van Defensie, Yoav Gallant. Die schat dat ruwweg de helft van de terroristen in de Gazastrook ‘gedood of ernstig gewond’ is. Eerder kwam de IDF al met het getal tienduizend voor het aantal gedode terroristen van Hamas en andere terreurbewegingen zoals de Palestijnse Islamitische Jihad.

Hamasleider Yahya Sinwar is volgens de minister van defensie het contact met zijn troepen kwijt en ‘vlucht van schuilplaats naar schuilplaats’. “Sinwar leidt de strijd niet meer, hij is het bevel over zijn eenheden kwijt,” aldus Gallant. “Hij is bezig zelf te overleven en is veranderd van de Hamas-leider in een voortvluchtige terrorist. En de IDF zit hem op de hielen.”

Op de foto hierboven: Soldaten van de Nahal-brigade in actie in Gaza – Foto: IDF

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (1)
Ruud 07 februari 2024, 17:50
Als Bibi gelijk heeft over de duur van de restant van de oorlog, waarom zou hij dan open staan voor de voorwaarden van hamas over een staakt het vuren en een vrijlating van de gijzelaars over een periode van drie keer 45 dagen. Na 45 dagen komen alleen vrouwen en kinderen vrij, 45 dagen later de mannen en weer 45 dagen later de doden? Ook dient het IDF zich geheel uit Gaza terug te trekken, en er moeten duizenden terroristen en veroordeelde moordenaars uit Israëlische gevangenissen vrijgelaten worden. Dus hamas wil ons laten geloven dat de overledenen al die tijd in een koeling bewaard zijn? Wat is er anders na al die tijd nog over van de lichamen om überhaupt nog te ruilen voor gevangenen. Laat staan om ze een waardige begrafenis volgens de Joodse wetten te geven. Vanzelfsprekend blijven de kopstukken van hamas aan de macht en verandert er in Gaza helemaal niets. Ook geen enkele verandering in de indoctrinatie van de jeugd die opgeleid blijven worden tot de volgende generatie terroristen. Gaza blijft een basis voor terroristen en de aanvallen op Israël blijven voortduren. Voor de Israëlische bevolking is er geen enkele garantie op veiligheid en ook op vrede is er geen uitzicht want hamas blijft de vernietiging van Israël en de dood van alle Joden nastreven. Na de telling van alle doden aan weerszijden is er dus niets positiefs waarvoor zij zijn gestorven. Deze oorlog gaat dan de geschiedenisboeken in als de eerste oorlog die Israël verloren heeft. Voor de Israëlische staat zou deze overeenkomst gelijk zijn aan suïcide. Op het toneel van de middenoosten politiek is er precies na te gaan wie er aan de touwtjes trekt, en wie er baat bij heeft gehad dat hamas op 7 oktober de slachting heeft uitgevoerd. Dat zijn niet de palestijnen en ook niet hamas! Iran heeft acher de schermen volledig bereikt waar ze op uit waren! De voortduring van de instabiliteit van de regio. Een streep door de Abraham Akkoorden die een normalisatie van de betrekkingen met Israël zouden betekenen voor onder andere Saudi-Arabië. Saudi-Arabië kon dan zijn aandacht verleggen naar de vijand aan haar oostgrens namelijk Iran. Want al jaren zijn hier gevechten geweest. En die strijd zou Iran van Saudi-Arabië verliezen. Nu heeft Saudi-Arabië de Abraham Akkoorden opgeschort totdat er een palestijnse staat is met Jeruzalem als hoofdstad. Dus die Abraham Akkoorden gaan nooit ondertekend worden. En Israël is dus ook hier weer de verliezer. En in het verlengde van alle gebeurtenissen zijn wij hier in West Europa ook verliezers, want over ons grondgebied zijn reeds duizenden terroristen geïnfiltreerd. De haat welke door de aderen van deze fanatici stroomt, tegen ons "ongelovigen" is onmeetbaar groot. Bereidt u voor op een golf van aanslagen op het Europese continent.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *