Nieuwe film Spielberg gaat over eigen jeugd
Nieuws

Nieuwe film Spielberg gaat over eigen jeugd

Redactie 08 augustus 2022, 17:03
Nieuwe film Spielberg  gaat over eigen jeugd

De nieuwste film van regisseur Steven Spielberg, The Fabelmans, is gebaseerd op de jeugd van de filmmaker.

Volgende maand gaat de film in première tijdens het Torono International Film Festival en in november moet het in de grote internationale bioscopen gaan draaien. Onder meer Michaelle Williams, Seth Rogen en Judd Hirsch spelen mee.

The Fabelmans is een coming-of-age-verhaal waarin een jongen achter diepgaande familiegeheimen komt. Nancy Spielberg, de zus van Steven, noemt hun kindertijd de rode draad van het script. “Het is hartverscheurend en toch veelbelovend. Het is grappig, lief, verdrietig. Er zijn hier geen schurken. Geen slechteriken. Gewoon een familie met veel liefde voor elkaar die door een aantal grote verschuivingen worstelt,” aldus Nancy. Ook zei ze flink gehuild te hebben bij het zien van de film, omdat het de herinnering van haar ouders zo duidelijk opriep.

Pianiste Leah Adler, de moeder van Steven en Nancy, wordt in de film vertolkt door Michelle Williams. De jonge Julia Butters kruipt in de huid van Nancy en Gabriel LaBelle neemt de rol van Steven op zich. De namen zijn overigens niet één op één overgenomen. Zo heet Steven in de film Sammy en zijn zusje Anne.

Heeft u dit artikel met plezier gelezen? Met een abonnement op het NIW krijgt u toegang tot columns, opinies, analyses, nieuws – en achtergrondverhalen. Kies hier wat het beste bij u past.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking