Noam Vazana: Israëlische singer/songwriter, 14 februari in MerkAz
Agenda

Noam Vazana: Israëlische singer/songwriter, 14 februari in MerkAz

jetje 09 januari 2015, 00:00

Op zaterdagavond 14 februari treedt de Nederlands-Israëlische musicus en zangeres Noam Vazana op in de sfeervolle synagoge van het voormalig Centraal Israëlitisch Weeshuis in Utrecht. Ze verzorgde eerder in MerkAz het voorprogramma bij Mor Karbasi, waar zij met haar ontwapenende optreden veel indruk maakte. Noams muziek kan het beste worden omschreven als complete pop. Ze schrijft al haar nummers zelf. Haar pianomuziek bevat klassieke invloeden die op onverwachte momenten wordt verrijkt met jazzy trombone-solo’s. Haar spel kleurt prachtig bij haar stem, die krachtig en kwetsbaar is. De combinatie van haar charmante persoonlijkheid en de intieme sfeer die ze op het podium creëert, maakt van haar een bijzondere performer.

Haar meest recente CD Love Migration (2014) is een magische, persoonlijke reis die qua openheid en thematiek doet denken aan Joni Mitchell’s Blue. Love Migration beschrijft Noams ervaringen als immigrante in Europa, die op zoek is naar een plek waar zowel zij als haar grote liefde zich thuis kunnen voelen. Eerlijk, open en met verrassende eenvoud neemt ze de luisteraar mee op deze odyssee.

Marcel Hartenberg (Music Magazine) schreef over haar laatste CD:

“Openhartig, kwetsbaar klinkt Noam. Het is alsof we de schaatsbewegingen van Irene Wüst zien, die weliswaar een kampioenschap rijdt, maar weet dat dit niet de Olympische Spelen zijn. Gedoseerd zet Noam haar krachten in. Laat je meevoeren door Love Migration, een reis om niet te vergeten. Van voor tot achter genieten.”

Als voorproefje is hier een nummer te horen dat zij speelde tijdens de Grote Prijs van Nederland in 2013: https://www.youtube.com/watch?v=ZPmuDKjLtIg.

Haar website is te vinden op: www.noam-vazana.com.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Anne Wouter, een jonge singer-songwriter uit Utrecht. Met haar liedje ‘Nooit Gedacht’ won zij het tv-programma ‘The Hit’. Haar website is te vinden op: www.anne-music.nl en hier is een nummer van haar te horen:

https://www.youtube.com/watch?v=QnuuuQRjZO0&spfreload=10

Reserveren kan via de website: www.merkaz.nl of per mail: merkazevenementen@gmail.com. Entree: € 15,-

Plaats:  Joods Cultureel Centrum MerkAz, Magdalenastraat 1a, Utrecht.MerkAz2015Foto02Noam Vazana by Robin Daniel FromannSONY DSC

 

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking