Oostenrijk doet grote gift
Nieuws

Oostenrijk doet grote gift

Redactie 29 juni 2022, 14:40
Oostenrijk doet grote gift

De Oostenrijkse bondskanselier Karl Nehammer heeft tijdens het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima bekendgemaakt dat zijn land het Nationaal Holocaustmuseum in Amsterdam met 400 duizend euro zal steunen.

Het geld komt ten goede aan educatieve projecten die bijdragen aan de bestrijding van hedendaags antisemitisme. De verantwoordelijke minister Karoline Edtstadler benadrukte de ereschuld van Oostenrijk: “In de Tweede Wereldoorlog waren in Nederland vooral Oostenrijkse nationaalsocialistische functionarissen medeverantwoordelijk voor de deportatie van de Nederlandse Joden. Deze steun is daarom mede een uiting van onze bijzondere historische verantwoordelijkheid in Nederland.”

Emile Schrijver, directeur van het Nationaal Holocaustmuseum, is dolblij met de donatie. “Wij verheugen ons op een intensieve samenwerking met onze Oostenrijkse collega’s.” Volgend jaar september moet het museum de deuren openen

Heeft u dit artikel met plezier gelezen? Met een abonnement op het NIW krijgt u toegang tot columns, opinies, analyses, nieuws – en achtergrondverhalen. Kies hier wat het beste bij u past.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking