Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Ophef na borrelplankactie

Redactie 11 januari 2023, 10:31
Ophef na borrelplankactie

Er is ophef ontstaan over een wel heel ongelukkige actie van de Postcodeloterij en het Anne Frank Huis. In het voordeelboekje van de Postcodeloterij staat een actie voor een gratis borrelplank na afloop van een bezoek aan de beladen plek.

Extra pijnlijk is de waarde van de actie: €7.50 per plankje. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kregen burgers 7.50 gulden ‘kopgeld’ voor elke aangegeven Jood. Intussen is de actie ingetrokken.

“De woordkeuze is ongelukkig en de aanbieding had zo niet in de Voordeelgids mogen komen,” zegt een woordvoerder van de loterij nu over het misslaan van de (borrel)plank. Directeur van het Anne Frank Huis, Ronald Leopold, trekt het boetekleed aan: “Stomme fout aan onze kant,” laat hij het NIW weten. “De Postcodeloterij treft geen blaam. Dit is er één uit de categorie ‘goede intentie, foute actie’, goed willen zorgen voor de bezoekers na een emotionele ervaring. We trekken het boetekleed aan, de actie is gestopt uiteraard. Mensen zullen een ander, wel passend gebaar krijgen.”

Het borrelplank-fiasco komt vlak nadat serviesmerk Blond een lachende Anne Frank op een ontbijtkom zette.

Op zoek naar nog meer actualiteit? Met een abonnement op het NIW krijgt u toegang tot columns, opinies, analyses, nieuws – en achtergrondverhalen. Kies hier wat het beste bij u past.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (1)
tiki 11 januari 2023, 11:40
De 'vergissingen' blijven elkaar opvolgen, evenals de excuses....tot de volgende 'vergissing' en natuurlijk niet alleen in Nederland. Misschien zegt het toch iets meer over de kennis van de materie van hen die anderen hierover moeten informeren. Een beetje meer geschiedenis leren, een beetje beter nadenken, een beetje minder gevoelloos zijn t.o. slachtoffers en een beetje minder 'commercieel' denken zou een goede optie zijn.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *