Weer Israeli’s gedood bij Palestijnse aanslag Westelijke Jordaanoever
Nieuws

Weer Israeli’s gedood bij Palestijnse aanslag Westelijke Jordaanoever

Redactie 13 december 2018, 00:00
Weer Israeli’s gedood bij Palestijnse aanslag Westelijke Jordaanoever
Israeli soldiers and police inspect the scene of a shooting attack at the entrance to the Israeli settlement of Givat Asaf, in the West Bank, on December 13, 2018. Photo by Hadas Parush/Flash90 *** Local Caption *** פיגוע

Bij een aanslag in Givat Asaf op de Westelijke Jordaanoever, ten noorden van Jeruzalem, zijn twee Israëli’s om het leven gekomen. Twee anderen raakten zwaargewond.

Een Palestijnse man opende het vuur op de groep mensen, die bij een populaire liftplaats stonden, nadat hij uit zijn auto stapte. Na de aanslag reed de dader richting Ramallah. Volgens de IDF is de terrorist nog voortvluchtig, maar is het leger hem wel op het spoor.

Volgens Israëlische media zijn de doden en gewonden allemaal rond de twintig jaar oud. De twee zwaargewonden, een man en een vrouw, zijn overgebracht naar het Shaarei Zedek Medical Center in Jeruzalem. De man zou in zijn hoofd zijn geraakt en verkeert in kritieke toestand.

Givat Asaf ligt slechts twee kilometer van de nederzetting Ofra, waar zondag eenzelfde soort aanslag plaatsvond. Bij die aanslag raakten zeven mensen gewond en overleed een pasgeboren baby na een spoedkeizersnede nadat zijn moeder werd geraakt door de kogelregen.

Het is niet duidelijk of de aanslag van vandaag is uitgevoerd door dezelfde groep die zondag toesloeg. Volgens IDF-woordvoerder luitenant-kolonel Jonathan Conticus kan er ook spraken zijn van een copycat die werd geïnspireerd door de eerdere aanslag. Hamas prees donderdag kort na de aanslag de daders, maar eiste de terreurdaad zelf niet op.

Hadas Parush/Flash90

 

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking