Opperrabbijn “geïntimideerd en uitgescholden”
Nieuws

Opperrabbijn “geïntimideerd en uitgescholden”

Redactie 07 augustus 2020, 16:48
Opperrabbijn “geïntimideerd en uitgescholden”

Opperrabbijn Jacobs is afgelopen week uitgescholden en geïntimideerd. Dat gebeurde op straat, schrijft Jacobs in een blog.

“Een auto kwam ons tegemoet, gaat plotseling met een rotvaart onze richting op, we worden in een vreemde taal scherp en keihard uitgescholden en de auto scheurt verder,” schrijft de opperrabbijn, die daarna op zijn hoede was. “De rest van de wandeling luister ik naar het geluid van iedere auto en sta klaar om opzij te springen.”

Ook beschrijft de opperrabbijn een dreigtelefoontje dat hij onlangs ontving. Het zou gaan om een man die van mening was dat de opa van zijn vrouw, de man achter de Februaristaking in 1941, tekort zou zijn gedaan. “Hij stelt mij financieel aansprakelijk en dus moet ik hem schadevergoeding betalen. Enige tonnen, en zo niet…” Omdat de man niet anoniem belde, was het telefoonnummer van de man bekend. Hoe hij aan dat van de opperrabbijn was gekomen, is vooralsnog een raadsel. Vervolgens schakelde Jacobs de politie in, die achter de zaak aan ging. Conclusie van het onderzoek: een verwarde man en de opperrabbijn zou niks te vrezen hebben. “Maar die conclusie deel ik niet, want ik meen me vaag te herinneren dat de meeste terroristen verward zijn! Maar toch: de politie ging er meteen achteraan en dat voelt erg goed en dankbaar,” aldus de opperrabbijn die zijn ervaringen deelde op de website van het Joods Historisch Museum en CvI.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking