Politie ontruimt ook anti-Israëlkamp in Los Angeles
Nieuws

Politie ontruimt ook anti-Israëlkamp in Los Angeles

Redactie 02 mei 2024, 15:45
Politie ontruimt ook anti-Israëlkamp in Los Angeles
Agenten van het LAPD ontruimen het tentenkamp van pro-Hamasstudenten op de campus van UCLA in Los Angeles - Screenshot X

Na Columbia is nu UCLA aan de beurt. Vanaf de campus van de University of California Los Angeles bereiken de wereld beelden van agenten van de LAPD die pro-Hamas-studenten wegslepen en hun tentenkamp ontmantelen.

Dat was tijd ook, want het kwam eerder deze week tot massale vechtpartijen tussen pro-Palestijnse en pro-Israëlische groepen. De aanleiding daarvan was de mishandeling van een Joods meisje door gemaskerde en in keffiya’s gehulde pro-Hamas-activisten. Joodse en ander pro-Israëlische groepen waren het steeds gewelddadigere antisemitisme op de campus van UCLA zat en gingen verhaal halen.

Nu is de maat blijkbaar ook vol voor het universiteitsbestuur en het Los Angeles Police Department. Vanmorgen onze tijd, vannacht in L.A., begonnen de agenten barricades weg te halen (beelden hier bij The Times of Israel), nadat honderden activisten een ultimatum te vertrekken genegeerd hadden. Een klein aantal van werden gearresteerd en in handboeien afgevoerd.

Nadat de barricades waren ontmanteld, begon de politie het tentenkamp te ontruimen. Datzelfde gebeurde in de noordoostelijke staat New Hampshire, waar op de campus van Dartmouth een pro-Hamas tentenkamp werd opgeruimd door de politie. Hoewel de activisten zich voordoen als pro-Palestijns en pro-vrede, is tot nu toe bij alle tentenkampen sprake van intimidatie, discriminatie, antisemitisme en vaak zelfs geweld tegen Joodse studenten, die worden gehinderd colleges bij te wonen of de bibliotheken te gebruiken.

Opmerkingen (2)
Shlomo Itai 02 mei 2024, 21:29
Als we ons zwak opstellen kraait er geen haan naar ons, maar als we agressie beantwoorden met agressie kan er ineens ingegrepen worden. Misschien zelfs wel in Nederland.
tiki shapira 03 mei 2024, 11:11
Je kan rattenvallen opzetten maar hiermee verdwijnen de ratten niet, maar duiken ze onder de grond......tot de kust veilig is. Zolang deze "studenten" niet compleet van de universiteiten worden verwijderd en hun studie naar de vaantjes is....is het dweilen met de kraan open. Maar ja, ''vrijheid van mening " is heilig verklaard en daarom is het overal zo een zootje. Tijd voor een grondige revisie van dit begrip, want vrijheid tot haatzaaien & oproepen tot genocide van Joden in Israel is blijkbaar vrijheid van mening in deze totaal, de controle verliezende gestoorde wereld, waar alles in mekaar dondert, maar niemand de moed heeft dit te erkennen en er iets aan te doen, maar stug blijven doordansen op dezelfde muziek en geloven dat het beter word. Gaat niet gebeuren. We strompelen af naar de totale catastrofe....want deze hysterische ignorante ""pro palestijnse" idioten zijn onze toekomstige leiders.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *