Pro-Israëlprotest bij concert Roger Waters; fans vallen Joodse demonstranten aan
Nieuws

Pro-Israëlprotest bij concert Roger Waters; fans vallen Joodse demonstranten aan

Redactie 30 mei 2023, 13:10
Pro-Israëlprotest bij concert Roger Waters; fans vallen Joodse demonstranten aan

Het laatste concert in Duitsland van de antisemitische ex-Pink Floyd-zanger Roger Waters is opgesierd door een pro-Israëlische protestactie. Marcel L. beklom het podium met een Israëlische vlag om te demonstreren tegen de Jodenhaat die de 79-jarige Waters verspreidt tijdens zijn concert. Volgens L., voorzitter van een jeugdorganisatie voor vriendschap met de Joodse staat, dreigden beveiligers van Waters ‘zijn nek te breken’ als hij hen niet zijn telefoon zou geven, nadat zij hem naar de grond hadden gebracht.

Een groep Joodse demonstranten stond in het publiek met Israëlische vlaggen en zong ‘Am Yisrael Chai’ (‘het volk van Israël leeft), tijdens Waters’ optreden. Zij werden in de zaal aangevallen door fans van de ex-Pink Floyd-zanger, die probeerden hun Israëlische vlaggen af te nemen. Buiten de locatie van Waters’ concert demonstreerden verschillende mensen tegen antisemitisme en rassenhaat. Die locatie in Frankfurt was opmerkelijk: de Festhalle, waar in november 1930 drieduizend Joden door de nazi’s werden vastgezet, mishandeld en later naar concentratiekampoen gebracht.

https://twitter.com/Michael_Wgd/status/1663165549482848256?s=20

De Duitse politie is inmiddels een onderzoek tegen Waters begonnen naar aanleiding van zijn concerten in Berlijn en München. Daar trad hij op in wat verdacht veel op een SS-uniform leek, wat bij onze oosterburen verboden is. Het concert in Frankfurt was oorspronkelijk verboden door de gemeente, maar een rechter maakte dat verbod ongedaan. Reden voor Waters om de slachtofferkaart te trekken en bij elk concert te verklaren dat dit bewijst dat hij geen antisemiet is.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking