Rabbijn aangevallen in Wenen
Nieuws

Rabbijn aangevallen in Wenen

Redactie 27 november 2020, 13:05
Rabbijn aangevallen in Wenen

In Wenen is gisteren een rabbijn aangevallen door een vrouw met een mes.

Volgens het politierapport werd de rabbijn uit het niets aangevallen toen hij over straat liep. De aanvaller, een vrouw van ongeveer vijftig jaar oud met een grijze jas, benaderde de man terwijl ze een mes uit haar handtas haalde.

Toen ze eenmaal dichtbij genoeg was, schopte zij de rabbijn, sloeg ze zijn hoed van zijn hoofd en gooide zijn keppel op de grond. Volgens het slachtoffer schreeuwde de vrouw ondertussen ‘slacht alle Joden af’. Direct na de aanval maakte ze zich uit de voeten.

De gealarmeerde politie zocht na de melding het gebied waar de mishandeling had plaatsgevonden af, maar de vrouw bleek spoorloos verdwenen.

Karl Nehammer, de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken en de hoogste veiligheidsfunctionaris van het land, veroordeelde de mishandeling als een ‘aanval op het Joodse leven van Wenen’. De zaak wordt nu overgenomen door de Oostenrijkse instantie die onderzoek doet naar extremisme en terrorisme. “Er is geen tolerantie voor antisemitisme, ongeacht of het politiek of religieus gemotiveerd is,” aldus Nehammer.

De rabbijn hield naar eigen zeggen geen lichamelijk letsel over aan de aanval. De vrouw zou niet gestoken hebben met het mes.

Begin deze maand opende een schutter het vuur voor de grote synagoge van Wenen. De aanval had volgens de Oostenrijkse autoriteiten mogelijk een antisemitisch motief.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking