Rijksakademie biedt excuus aan
Nieuws

Rijksakademie biedt excuus aan

Redactie 18 juni 2021, 11:41
Rijksakademie biedt excuus aan

In reactie op de opinie van Frits Barend in het NIW van vorige week, heeft de Rijksakademie van beeldende kunsten excuus aangeboden.

Barend haalde fel uit naar de academie, waar studenten spandoeken hadden opgehangen met de slogan ‘From the river to the sea’, wat de opheffing van de staat Israël inhoudt.

Directeur Emily Pethick van de Rijksakademie verklaart tegenover het NIW: “De Rijksakademie van beeldende kunsten biedt oprechte excuses aan voor de spandoeken die onlangs aan ons gebouw zijn opgehangen. De schadelijke en kwetsende interpretatie van de tekst van één spandoek, ‘from the river to the sea’ (bij de Rijksakademie was geen aanvulling op deze tekst te lezen) was bij ons niet bekend. De doeken zijn onmiddellijk verwijderd toen wij hierop attent werden gemaakt. De Rijksakademie (niet de Koninklijke Academie) is een postacademische instelling die elk jaar een nieuwe groep internationale kunstenaars ontvangt. Wij geven een platform aan vele artistieke stemmen van over de hele wereld. Wij ondersteunen de ontwikkeling van hun kunstwerken en denken, in een omgeving die toegewijd is aan diversiteit, wederzijds respect en gelijkheid. Wij zijn tegen elke vorm van geweld, onrechtvaardigheid en uitsluiting, en zien het als onze verantwoordelijkheid dat alle leden van onze gemeenschap, en de bredere samenleving, worden gerespecteerd en zich met elkaar verbonden voelen.”

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking