Schimpend Bij1 op de Dam
Nieuws

Schimpend Bij1 op de Dam

Redactie 14 februari 2019, 00:00
Schimpend Bij1 op de Dam

Tijdens de wekelijkse anti-Israëldemonstratie op de Dam in Amsterdam heeft Bij1duoraadslid Jazie Veldhuyzen met een aantal medestanders Sasha Jacobs, de broer van pro-Israëlactivist Michael Jacobs, openlijk beschimpt.

In een filmpje gemaakt door een omstander zijn dreigende taferelen te zien: Sasha Jacobs staat te kijken naar de pro-Palestinademonstratie wanneer een rokende man met een muts en lang haar op intimiderende wijze vlak voor zijn gezicht komt staan. Veldhuyzen moet hier schamper om lachen. Ook worden er Palestijnse vlaggen in Jacobs’ gezicht gezwaaid. Er verzamelt zich een groepje om Jacobs, onder wie Veldhuyzens Bij1-collega Vreer Verkerke.

Als Jacobs Veldhuyzen rustig de hand wil schudden, weigert de lokale politicus die aan te nemen. “Nee sorry, ik geef je geen hand,” zegt hij. Veldhuyzens partij weigerde net als Denk het Amsterdam Joods Akkoord te ondertekenen.

Het duoraadslid staat bekend als extreem anti-Israël, maar zegt zelf een Joodse achtergrond te hebben, reden waarom hem geen antisemitisme te verwijten zou zijn. Op deze foto van Guido van Nispen zijn Veldhuyzen en Verkerke niet te zien. Commentaar van Sasha Jacobs: “Alleen de Jodenster ontbrak nog.”

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking