Stand by your woman
Jewcy

Stand by your woman

JaronSahla 23 juni 2024, 07:00
Stand by your woman
De Amerikaanse straatartiest Sabo maakte deze afbeelding van Amal Clooney in een bomgordel

Moet je lachen of juist huilen om de pogingen van acteurs en actrices de politiek te beïnvloeden? Neem Carice van Houten, de Nederlandse die bescheiden succes behaalde in Hollywood. Niet vanwege haar acteertalent, maar omdat ze nu eenmaal wat gemakkelijker uit de kleren gaat dan haar Amerikaanse collega’s. Dat exhibitionisme toont ze nu bijna dagelijks op sociale media, waar ze bij elk filmpje dat zij plaatst in tranen uitbarst om het lot van de Palestijnen. Of, zoals vorige week, omdat Israëlische gijzelaars bevrijd waren. Haar krokodillentranen zijn zo mogelijk een nog overtuigender bewijs van de afwezigheid van talent dan haar tenenkrommende acteerwerk in Zwartboek, om maar iets te noemen.

Denken al die acteurs en actrices nu echt dat mensen zeggen: “Goh, ik vond jou helemaal niet zo slecht in Scream 3, dus dan zul je ook wel verstand hebben van de oorzaken van het Midden-Oostenconflict”? Andersom is het ook lastig, want wat moet je met bijvoorbeeld Gal Gadot? Zij is een heldin in de strijd tegen antisemitisme en Israëlhaat, maar dat maakt Wonder Woman 1984, Red notice, Death on the Nile en Heart of stone er niet beter op. Een draak van een film is een draak van een film, ook wanneer je het met de filmster in kwestie eens bent.

De Clooneys hadden een half miljoen aan Bidens campagne geschonken

Toch zijn er acteurs die wel echte invloed, om niet te zeggen macht hebben. Een van hen is George Clooney. Dat bleek vorige week, toen dokter Doug Ross uit ER een telefoontje pleegde naar het Witte Huis om president Joe Biden te vertellen dat hij niet zo gemeen tegen zijn – Clooneys dus – vrouw moest zijn. En reken maar dat de president naar hem luisterde, want Danny Ocean uit Ocean’s Eleven (en Twelve en Thirteen) is een belangrijke fondsenwerver voor Biden. Hij zou zelfs gedreigd hebben niet langer geld in te zamelen voor de president, wat in het licht van de zeven miljoen dollar die hij in 2020 in één onlinegala ophaalde, nogal een aderlating voor Bidens campagne zou zijn.

Huwelijk

Waarom Michael Clayton uit Michael Clayton zo boos was op de president? Die had het gewaagd de aanklacht van het Internationale Strafhof tegen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en zijn minister van Defensie Yoav Gallant als ‘schandalig’ te bestempelen. En waarom schoot die opmerking Bob Barnes uit Syriana in het verkeerde keelgat? Omdat de bekendste juriste die Netanyahu en Gallant gelijkstelde aan Hamasleiders Yahya Sinwar en Ismail Haniyeh … zijn vrouw is. 

Amal Clooney, geboren als Amal Alamuddin, dochter van een druzisch-Libanese vader en een soennitische moeder, trouwde in 2014 met Ryan Bingham uit Up in the air. En hoewel lange tijd het gerucht ging dat het om een schijnhuwelijk ging dat bedoeld was om de vermeende homoseksualiteit van de acteur te verhullen, kreeg het echtpaar in 2017 een tweeling. Hoewel, dat gerucht stak de kop weer op toen Matt Kowalski uit Gravity ontkende dat het echtpaar – hij toen 56, zij 39 – ivf had gebruikt om zwanger te worden. 

Overcompensatie

Amal dreigt door sancties getroffen te worden als de Republikeinen in het Amerikaanse Congres hun zin krijgen, als straf voor haar bijdrage aan de internationale demonisering van de Joodse staat. Bovendien: het Witte Huis neemt de telefoon heus wel op als de Clooneys bellen, ze hadden immers zelf ook een half miljoen dollar aan Bidens campagne geschonken. Harry Pfarrer uit Burn before reading had zich nooit eerder uitgelaten over Israël, nu besloot hij zijn voor het eerst als ‘omstreden’ betitelde vrouw te hulp te schieten. Wat we allemaal moeten overhebben voor de liefde. 

En die geruchten? Die zullen ook nu niet verdwijnen, want hoewel Batman uit Batman and Robin niet veel meer deed dan het opvolgen van het advies van Tammy Wynette uit de titel boven dit stuk, zullen zijn critici wel weer beweren dat hij overcompenseert, conform het shakespeareaanse motto: ‘The lady doth protest too much.’ Maar laten we de geruchtenmolen niet verder voeden en hopen dat president Biden zich niet laat beïnvloeden door de charmante acteur. En dat Clooney politiek laat lopen en weer fatsoenlijke films gaat maken, iets wat hij al tien jaar niet meer heeft gedaan. Sinds zijn huwelijk met Amal, zeg maar.

Opmerkingen (6)
tiki 23 juni 2024, 10:31
Wat een verademing zou het zijn wanneer film***, modepopjes (Hadid zusters), zangers & influencers, rappers , gappers & cabaretiers gewoon weer hun beroep zouden uitvoeren i.p.v. zichzelf uit te roepen tot militair strateeg, 'expert Internationaal recht of humanistisch fenomeen. Wat een verademing zou het zijn wanneer journalisten eens gefundeerde feiten zouden berichten i.p.v. ongefundeerde propaganda te papagaaien. Wat een verademing zou het zijn wanneer politici van enkele jaren eens wat geschiedenis zouden leren & feitenkennis opdoen over de onderwerpen waarover zij praten & besluiten en waar generaties na hen de consequenties van moeten dragen.
Cees van Dijk 23 juni 2024, 12:32
Tsjak! Auauwww!! Even wat klapjes uitdelen, een paar zweepslagen, tsjaaaak!! En nu terug achter de coulissen, dames (en heertjes) potsenmakers! 👍😜
CT Willemsen 23 juni 2024, 17:35
Zo zie je maar met geld is alles te koop. Wel schandalig van beiden. De één dat hij het als chantage gebruikt de ander dat hij te chanteren is.
Ruud 23 juni 2024, 19:02
Er is iets aan dit gebeuren dat ik maar niet kan begrijpen. Er worden zogenaamde juridische experts gevraagd om advies te geven aan de aanklager van het ICC, die toch zelf ook van de wet op de hoogte moet zijn. Amal geeft advies om de arrestatie bevelen tegen Netanyahu en Ben Gvir uit te vaardigen. Op basis van welke bewijzen dan? Waar en wanneer zijn de aangetoonde oorlogsmisdaden dan gepleegd, op basis waarvan het mogelijk is om een regeringsleider voor een gerecht te dagen? Het IDF heeft duizenden uren aan video materiaal van al hun acties, zowel uit de jets als uit drones, waarbij te zien is dat aanvallen worden gecanceld bij het zien van burgers en kinderen. Het klopt dat er veel doden vallen maar om een aanklacht van genocide te rechtvaardigen gaat het om de intentie achter de aanvallen: Israël wil niet moedwillig een volk uitroeien, anders was de oorlog al op 14-10-23 klaar geweest. De Amerikaanse politiek is verpest als gevolg van invloed door giften als die van Clooney.
Lida Meinema 23 juni 2024, 19:32
Sorry hoor, maar de toonzetting van dit verhaal is meer iets voor een roddelblad dan voor NIW Het begint al met kletsen over Carice van Houten die snel uit de kleren gaat: niveautje…..
Redactie 24 juni 2024, 10:59
Lida Meinema: de Jewcy is de showbizzrubriek van het NIW, bedoeld voor 'juicy', sappige anekdotes uit de wereld van entertainment en klatergoud. Vandaar de toon.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *