‘Stem niet op een Jood’ als leus
Nieuws

‘Stem niet op een Jood’ als leus

Redactie 15 september 2020, 16:59
‘Stem niet op een Jood’ als leus

Antisemitisme als campagnemodel bij de Britse verkiezingen? Niet alleen de socialisten van de Labourpartij maken zich er schuldig aan. “Stem niet op een Jood, Jack Straw is een Jood. Als je op hem stemt, stem je op een Jood. Joden zijn de vijanden van moslims.” Deze tekst schalde in 1997 in het Urdu (de officiële taal van Pakistan) door de straten van de Noord-Engelse stad Blackburn. Geeta Sidhu-Robb probeerde op die manier de stemmen te winnen van moslims, die in Blackburn een kwart van de bevolking uitmaken.

De recent opgedoken video uit 1997 brengt de Liberaal-Democraten, de ‘LibDems’, ernstig in verlegenheid. Sidhu-Robb was een belangrijke partijkandidaat om het volgend jaar op te nemen tegen Sadiq Khan in de race om het burgemeesterschap van Londen. Zodra de video populair werd op sociale media heeft de partijleiding van de LibDems Sidhu-Robb geschorst en haar kandidatuur ingetrokken. Ook is een onderzoek gestart om haar uit de partij te zetten.

Sidhu-Robb heeft inmiddels excuses aangeboden voor haar naar eigen zeggen ‘beschamende, onwetende en beledigende taalgebruik’ in de campagne van 1997, toen zij nog kandidaat was namens de Conservatieven. Sidhu-Robb verloor die verkiezingsstrijd ruim met 25 tegen 55 procent voor Straw, die overigens niet Joods is.

https://twitter.com/GnasherJew/status/1305161012547444736?s=08
Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking