Strafrechtelijk onderzoek naar aanval Maccabi Zaalvoetbal
Nieuws

Strafrechtelijk onderzoek naar aanval Maccabi Zaalvoetbal

Redactie 10 mei 2022, 16:58
Strafrechtelijk onderzoek naar aanval Maccabi Zaalvoetbal

Het OM en de politie zijn een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar de vechtpartij die op 3 mei plaatsvond tijdens een zaalvoetbalwedstrijd tussen Maccabi Nederland en Atletico.

Een van de spelers van Atletico is de hoofdpersoon in het strafrechtelijke onderzoek.

Volgens Victor Loonstein, voorzitter van Maccabi Zaalvoetbal, liep de wedstrijd in de Emergohal in Amstelveen uit de hand toen de spelers van de Joodse club van het veld afliepen nadat spelers van het andere team meerdere malen harde duwen en elleboogstoten gaven. Daarna werden ze uitgescholden voor ‘kankerjoden’ en ‘kankermietjes’ en werd er hard op de spelers ingeslagen. Daarbij zou er een Hitlergroet zijn gebracht door een van de spelers van Atletico.

Maar liefst vijftien agenten moesten ingrijpen bij de aanval. Twee Maccabi-spelers liepen verwondingen op, zij hebben aangifte gedaan tegen de spelers van Atletico. Maccabi Nederland deed hetzelfde.

In Het Parool zegt de voorzitter van de voetbalclub uit Amsterdam Nieuw-West, Jamal Ahaddouch, dat de lezing van de Joodse club niet klopt. “Er zijn volgens mij geen vuistslagen gegeven en er is ook niemand bebloed naar buiten gegaan. Het zijn twee partijen, die recht tegenover elkaar staan, met twee totaal andere lezingen. Ik ben wel benieuwd naar het onderzoek: wat zijn de bewijzen?”

In 2020 ging het ook al mis tussen de clubs en twee maanden geleden was het weer raak. Atletico kreeg toen een boete van 1400 euro van de KNVB, die ook nu weer een onderzoek is gestart naar de vechtpartij. De verdachte speler is inmiddels op vrije voeten.

Na het incident in 2020 kondigde Maccabi aan voortaan beveiliging te willen inzetten tijdens ‘risicowedstrijden’. Victor Loonstein verklaart tegenover het NIW dat er geen beveiliging aanwezig was bij de wedstrijd van 3 mei, maar dat de aanval aangeeft dat het toch echt nodig is. “Beveiliging bij elke wedstrijd is financieel niet haalbaar, maar we zijn er nu opnieuw in intensief overleg over. Ik kan niet in detail treden over hoe en wat, maar dit is een heel belangrijk punt voor ons,” legt Loonstein uit. “Jammer genoeg is het toch nodig.”

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking