Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Supersnelle Israëlische coronatest ‘bijna klaar’

Redactie 12 oktober 2020, 18:55
Supersnelle Israëlische coronatest ‘bijna klaar’

Een test waarmee binnen dertig seconden kan worden vastgesteld of iemand besmet is met het coronavirus, moet binnen ‘enkele dagen’ klaar zijn voor grootschalig gebruik.

Dat zegt de Israëlische ambassadeur in India, Ron Malka, tegen het Indiase persbureau PTI. Israël en India werken samen aan de snelle test.

Met de nieuwe methode moet er in een soort buis geblazen worden die vervolgens de druppeltjes in de adem analyseert. Binnen maximaal een minuut is de uitslag af te lezen. De methode kan daardoor testen vervangen die uren of soms zelfs dagen duren. Volgens de ontwikkelaars is de nieuwe technologie ook nog eens erg goedkoop omdat de monsters niet naar een laboratorium gestuurd worden voor onderzoek.

De testkits zullen hoogstwaarschijnlijk in India geproduceerd worden. De ambassadeur noemt de samenwerking “een lichtend voorbeeld van hoe vruchtbaar samenwerking op het gebied van wetenschap en technologie tussen Israël en India kan zijn”.

Vorige week werd er in Israël een soortgelijke methode goedgekeurd. Ook daar werd door middel van ademhalingsmonsters gekeken naar besmetting. Deze test neemt nu nog 15 minuten in beslag.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *