Suriname wil ambassade in Jeruzalem
Nieuws

Suriname wil ambassade in Jeruzalem

Redactie 30 mei 2022, 16:48
Suriname wil ambassade in Jeruzalem

De Surinaamse regering is van plan om een ambassade te openen in Jeruzalem.

Dat kondigde de Israëlische Minister van Buitenlandse Zaken, Yair Lapid, vandaag aan op Twitter. “Dank u wel Suriname!” schreef Lapid in het Nederlands. Suriname is al langere tijd bezig om de banden met de Joodse staat hechter te maken. Zo hoopt het land onder andere samen te kunnen werken op het gebied van technologie en agrarisch gebied.

Als Suriname inderdaad een ambassade opent in Jeruzalem, is het een van de weinige landen die deze stap heeft gemaakt. Tot nu toe hebben alleen Guatemala, Honduras, Kosovo en de Verenigde Staten een ambassade in de Israëlische hoofdstad.

De Nederlandse ambassade is te vinden in Tel Aviv. Het lijkt er niet op dat deze binnen aanzienlijke tijd zal verhuizen. Oorspronkelijk had ons land wel een ambassade in de Israëlische hoofdstad, maar in 1980 werd deze onder druk van Arabische landen verplaatst.

Heeft u dit artikel met plezier gelezen? Met een abonnement op het NIW krijgt u toegang tot columns, opinies, analyses, nieuws – en achtergrondverhalen. Kies hier wat het beste bij u past.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking