Taliban op Israëlische tv
Nieuws

Taliban op Israëlische tv

Redactie 19 augustus 2021, 17:04
Taliban op Israëlische tv

Israëlische televisiekijkers zaten dinsdagavond verbluft voor de buis. Een woordvoerder van de nieuwe machthebbers in Afghanistan gaf een uitgebreid interview aan een Israëlische journalist van Kan News. Maakte dit onderdeel uit van het charmeoffensief waarmee de Taliban willen aantonen dat ze echt niet zo beroerd zijn als in het westen wordt gedacht? Dat ze vrouwenrechten heus zullen respecteren en ze bovenal vrede nastreven? Zelfs met de zionistische entiteit?

Nou, nee. De woordvoerder had vooraf niet geïnformeerd naar de nationaliteit van de journalist, noch de zender waar die voor werkte. Zo werd de Israëlische huiskamer dus ineens getrakteerd op een – op z’n minst – opvallend nieuwsitem.

Overigens: de laatste Jood van Afghanistan, Zabulon Simantov, heeft laten weten ondanks de overname van de Taliban toch in zijn land te blijven. Simantov is beheerder van de synagoge in Kaboel. Eerder had hij verklaard het land te willen verlaten, zeker omdat zijn vrouw en twee dochters al sinds 1998 in Israël wonen. Eindelijk zou hij zich bij hen voegen. Hij zou tijdens de aankomende feestdagen vanuit Israël de ontwikkelingen in zijn thuisland gaan volgen. Maar, vertelde hij een Indiase nieuwszender, zijn synagoge kan hij niet vaarwel zeggen, omdat er niemand meer zal zijn om die te beheren.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking