Tarik E. veroordeeld tot tbs met voorwaarden. OM gaat in hoger beroep.
Nieuws

Tarik E. veroordeeld tot tbs met voorwaarden. OM gaat in hoger beroep.

Redactie 02 december 2019, 14:52
Tarik E. veroordeeld tot tbs met voorwaarden. OM gaat in hoger beroep.

Update: Persvoorlichter Evert Boerstra van het Openbaar Ministerie heeft aan het NIW bevestigd in hoger beroep te gaan. Het OM is niet tevreden met de uitspraak tbs met voorwaarden, in plaats van de geëiste tbs met dwangverpleging.

Tarik E., de man die instak op de Joodse Martin en Sharon Colmans, is veroordeeld tot TBS met voorwaarden.

E., een waterpijpverkoper, stak in maart de Joodse vader en zoon neer. Daarbij werd vader Martin diep in zijn bovenbeen geraakt en stak E. Sharon in zijn borst, hand en bil. Ook zou E. geprobeerd hebben om moeder Orly Colmans aan te vallen. De familie en E. waren met hun winkels al jarenlang buren op de Albert Cuyp.

Volgens de rechtbank blijkt uit psychologisch en psychiatrisch onderzoek dat de man in een psychose verkeerde en last had van wanen. De rechter bevond hem wel schuldig aan poging tot doodslag, maar omdat hij ontoerekeningsvatbaar zou zijn, wordt hij ontslagen van alle rechtsvervolging.

In plaats van een celstraf krijgt E. nu TBS met voorwaarden. Zo mag hij niet meer in de Albert Cuypstraat komen en mag hij geen contact opnemen met de familie Colmans. Het is niet duidelijk hoe lang de man vast zal zitten in een tbs-kliniek.

De rechter zei geen ‘racistisch of terroristisch motief’ vast te kunnen stellen bij de man. De familie Colmans waarschuwde de politie al voor het steekincident over het vreemde gedrag van hun buurman. Zo zou de man steeds religieuzer zijn geworden en regelmatig naar Egypte afreizen. E. heeft daarbij meerdere malen hardop gebeden uit de Koran voorgelezen voor de marktkraam van Colmans. Ook andere marktondernemers verklaarden na de aanval dat hij ‘moordlustig’ zou zijn en een hekel aan Joden had.

Zowel het OM als de verdediging van E. hebben 14 dagen om tegen het vonnis in hoger beroep te gaan.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking