Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Tel Aviv een van de meest rolstoelvriendelijke steden ter wereld

Redactie 18 november 2020, 15:04
Tel Aviv een van de meest rolstoelvriendelijke steden ter wereld

Tel Aviv is door het tijdschrift Truly Belong aangemerkt als een van de meest rolstoelvriendelijke steden ter wereld.

“De stad heeft de afgelopen jaren grote vooruitgang geboekt om volledig toegankelijk te worden voor mensen met een handicap. Bijna alle buslijnen van de stad zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers en bieden verschillende technologieën voor blinden en slechtzienden, waaronder busstations die aankomende bussen aankondigen en regelnummers over een luidsprekersysteem,” schrijft het blad. “Strenge bouwvoorschriften zorgen er ook voor dat alle nieuwe gebouwen rolstoeltoegankelijk moeten zijn, en bijna alle winkels en restaurants in de stad zijn uitgerust met opritten.”

Ook het bestuur van Tel Aviv is trots op de rolstoelvriendelijke reputatie van de stad. “Toeristen met een rolstoel die Tel Aviv verkennen, zullen de stad toegankelijk vinden”, staat er op de website van Tel Aviv voor toeristen. “Het is op de meeste plaatsen vlak, dus zelfs mensen zonder een gemotoriseerde rolstoel zullen relatief gemakkelijk kunnen bewegen – ook op drukke plaatsen. Een aantal groepsreizen is speciaal ontworpen voor rolstoelgebruikers.” Daarbij zijn de meeste van de grote stranden van de stad, waaronder Metzitzim Beach, Hilton Beach, South Tzuk Beach en North Tzuk Beach, aangepast voor rolstoelgebruikers en zijn er faciliteiten voor gehandicapten.

Naast Tel Aviv staan onder andere Berlijn, Wenen, Singapore en Seattle op de ranglijst. Er zijn geen Nederlandse steden die door het blad werden genoemd als rolstoelvriendelijk.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *