Ten minste 19 doden bij aanslag op synagoge en kerken in Dagestan
Buitenland

Ten minste 19 doden bij aanslag op synagoge en kerken in Dagestan

Redactie NIW 23 juni 2024, 20:49
Ten minste 19 doden bij aanslag op synagoge en kerken in Dagestan
Beeld van de terroristen die een synagoge in Derbent in Dagestan aanvallen - Screenshot X

Bij een aanval van gewapende terroristen op een synagoge, twee kerken en een wegcontrolepunt van de politie in de steden Derbent en Makhachkala in de Russische deelrepubliek Dagestan zijn ten minste vijftien politieagenten, een priester en verschillende burgers gedood. Tientallen politiemannen raakten gewond bij de aanslagen in de in meerderheid islamitische deelrepubliek. Ook zijn er onbevestigde berichten over gijzelaars. Makhachkala is de hoofdstad van Dagestan, beide steden liggen aan de kust van de Kaspische Zee.

Het hoofd van de Republiek van Dagestan, Sergei Melikov, meldt op Telegram: “Vanavond hebben onbekende aanvallers in Derbent en Makhachkala geprobeerd de situatie in Dagestan te destabiliseren.” Bij de schietpartij in Derbent is de synagoge van die stad, een gebouw dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat, in brand gevlogen. Toch zouden er onder de slachtoffers geen Joden zijn. De motieven van de daders zijn nog niet geheel duidelijk, maar de politie spreekt van ’terrorisme’. Twee van de daders zouden door de politie zijn gedood. Dagestan heeft een verleden van islamitisch terrorisme, voor een belangrijk deel gerelateerd aan de oorlogen in het aangrenzende Tsjetsjenië.

Opmerkingen (5)
Wietske van Raalte 24 juni 2024, 14:38
Als ik twee collega's elkaar hoor begroeten met "Broeder" dan gaan bij mij de antennes omhoog staan.
Bas Fortuin 24 juni 2024, 16:25
De Islam heeft al sinds Mohammed 632 de oorlog verklaard aan allen die haar in de weg staan: Joden, Christenen, Vrijdenkers, Atheïsten werden eeuwen met Sharia als vreemde indringers beschouwd eruit gegooid of gedood. Nu opnieuw Wereldnieuws: TV-Radio-Kranten: Ten minste 19 doden bij aanslag op synagoge en kerken in Dagestan dat een verleden heeft van islamitisch terrorisme." En de moslims blijven ook vandaag maar stug beweren dat de islam tolerant en vredelievend is. Is dat wel zo? Wie de Koran zelf gelezen heeft ziet in vele Sura's een heel ander onverdraagzaam verhaal: Sura 96:6: De ongelovigen onder de lieden van de Schrift, de Joden en de heidenen zullen eeuwig branden in het hellevuur. Zij zijn de slechtste van alle schepselen. Wanneer u dus een ontmoeting hebt met hen die ongelovig zijn, houwt dan in op de nekken en wanneer gij onder hen een bloedbad hebt aangericht, bindt hen dan in de boeien. Soera 47:4 Het vuur van de hel wacht hen die niet in de profeet geloven.” Dus?
Shlomo Itai 24 juni 2024, 20:07
Hoe meer islam, hoe minder vrede. Rusland in haar geheel islamiseert sneller dan West Europa. Als het geïslamiseerde Europa en het geïslamiseerde Rusland elkaar zouden ontmoeten, dan zijn we al aardig dicht bij het kalifaat waar moslims stiekem of openlijk van dromen. Het zou mij echter zeer verbazen als de vaderlandlievende Russen niet op enig moment wakker worden en daar aan hun kant op zijn Russisch een stokje voor steken.
Ruud 25 juni 2024, 12:38
In de geschiedenis zijn er vele terroristische organisaties geweest. Ik roep een IRA, ETA, RAF en de Bader-Meinhof Gruppe in herinnering. Dit naast de ontelbare namen van alfabet afkortingen van de islamitische terroristen. Allen radicale linkse of Marxistische terroristen. Wat velen verkeerd interpreteren: ook de nazi's waren socialistisch en dus links. Opmerkelijk dus dat de neonazi's als extreem rechts worden geduid. Mijn punt is dat telkens zogenaamde progressieve denkbeelden leiden tot het met geweld onderdrukken van politieke tegenstanders. De enorme haat die nu ook weer in Dagestan massamoord tot gevolg heeft ontstaat vanuit het zogenaamde geloof van de vrede. Al vanaf het ontstaan in de 7e eeuw is er geen enkel moment geweest, waarbij moslims vredelievend naast ongelovige buurlanden hebben geleefd, of ook maar religieuze minderheden liefdevol in hun samenleving hebben opgenomen. Joden, Kopten, Christenen, Jezidi's, afvallige moslims worden ongenadig vervolgd.
Wietske van Raalte 27 juni 2024, 16:42
Het systeem genaamd "Islam" is een, zoals de Engelsen dat noemen "protection racket". Jizya taks in ruil voor bescherming, is GEEN religie. 🙂Dan zou Al Capone dus ook een profeet zijn 🙂 , had vele volgelingen 🙂
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *