Terreurballonnen teisteren Israël opnieuw
Nieuws

Terreurballonnen teisteren Israël opnieuw

Redactie 17 januari 2020, 11:51
Terreurballonnen teisteren Israël opnieuw

De Israëlische politie waarschuwt opnieuw voor ballonnen met daaraan explosieven.

Vrijdagochtend werd er bij de promenade van Ashdod een bom onschadelijk gemaakt die daar met een tros ballonnen neerkwam. Donderdag ontplofte een soortgelijk explosief in een open veld.

De projectielen zijn afkomstig uit de Gazastrook. Terroristen gebruiken daar ballonnen gevuld met helium om explosieven en brandbommen naar Israël te vliegen. Volgens de Israëlische politie staan de explosieven op scherp en is de kans groot dat deze ontploffen zodra ze de grond raken. Iedereen die de ballonnen aantreft moet daarom ook direct het noodnummer bellen.

De tactiek om ballonnen met explosieven en brandbommen vanuit Gaza naar Israël te lanceren ontstond in 2018 als onderdeel van een reeks protesten en rellen langs de grens van de Strook. Deze eenvoudige en goedkope manier van terreur bleek effectief, omdat Israëlische veiligheidstroepen moeite hadden om de tactiek tegen te gaan. Toch stopte het oplaten van de ballonnen ruim een ​​half jaar geleden grotendeels.

De terreurballonnen van de afgelopen dagen hebben geen grote schade aangericht. Eerder ontstonden er grote branden door de explosieven.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking