Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Terroristen vuren bijna duizend raketten af; Israël doodt weer topterrorist

Redactie 12 mei 2023, 17:31
Terroristen vuren bijna duizend raketten af; Israël doodt weer topterrorist

Het totale aantal sinds woensdag op Israël afgevuurde raketten en granaten is opgelopen tot bijna duizend. Om vier uur vanmiddag stond de teller op 937. Hiervan hebben er tenminste 761 Israëlisch grondgebied bereikt. Daarvan zijn er 296 neergeschoten door raketafweersystemen van de IDF, waarvan Iron Dome het bekendste is. Dat komt neer dat op 91 procent van de projectielen die op bebouwde gebieden dreigden neer te komen.

181 door de Palestijnse Islamitische Jihad afgevuurde raketten haalden de grens met Israël niet en stortten neer in de Gazastrook zelf. Daarbij zijn tenminste vier Palestijnse burgers omgekomen. Onder hen waren een vrouw en twee kinderen. Opvallend: sinds de nacht van dinsdag op woensdag, toen bij luchtaanvallen op drie terroristenleiders ook tien van hun familieleden en buren om het leven kwamen, zijn er geen berichten van door Israël gedode burgers.

Wel zijn er sindsdien zeker twaalf terroristen van verschillende terreurbewegingen gedood. De op dit moment laatste onder hen is Iyad al-Hassani, die op vrijdagmiddag gedood zou zijn. Al-Hassani was lid van de militaire raad van de Palestijnse Islamitische Jihad. Die organisatie gaf toen dat zij een ‘hoge functionaris’ had verloren, zonder Al-Hassani’s naam te noemen. Eerder doodde de IDF al de commandant van de raketeenheden van de jihadi’s en zijn plaatsvervanger.

De nacht van donderdag op vrijdag was relatief rustig, maar vanochtend werd weer een rakettensalvo afgeschoten door de terroristen. Doelwit waren vooral steden en dorpen dichtbij de Gazastrook, maar vanmorgen werd ook voor het eerst Jeruzalem onder vuur genomen. Hierdoor lijkt de kans op een staakt-het-vuren, waar gisteravond goede hoop op was, weer afgenomen. De Israëlische regering heeft gezegd niet te zullen onderhandelen zolang haar burgers onder vuur liggen.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (4)
tiki 13 mei 2023, 07:26
""Nog stééds beschietingen tussen de Israelische IDF & palestijnse 'militanten, waarbij al meer dan 45 'burgers zijn omgekomen. De aanleiding was de dood van een palestijnse hongerstaker".....aldus de NOS. Ik hoop dat Nederland eens 20 maanden (géén 20 jaar zoals in Israel) aan den lijve acties van dit soort "militanten" mag voelen. bijv. raketten barrages vanuit de Duitse grenstreek op Nederlandse burgers, ja ook op getraumatiseerde kindertjes levend in schuilkelders, of met munitie gevulde ballonnen velden van boeren vernietigen, of 'militanten die s'nachts de grens oversteken om NL kinderen thuis in hun slaap te vermoorden. Misschien zullen NL journalisten dán het verschil leren tussen **een bloeddorstige terrorist, uit op jou vernietiging, **een leger dat zijn plicht vervult, zijnde zijn burgers te beschermen (plicht volgens het internationale/militaire recht) door represailles uit te voeren en de top leiders van deze terreur bende uit te schakelen (de vis begint te stinken vanaf de kop). Jawel, daarbij zijn mensen in hun naaste omgeving slachtoffer (wie met schurftige honden slaapt staat op met luizen), Israel annuleert echter acties wanneer er écht onschuldige burgers geraakt kunnen worden....een échte journalist zou dit weten/vermelden. Ter informatie voor de NOS: 1) die vrijwillige hongerstaker was een van de leiders van de Islamic Jihad die meer tijd in de gevangenis zat dan bij Fatima op de bank. 2) Nee de IDF stond niet s'morgens op om zomaar Gaza te bombarderen. 3) In de kelder van het ziekenhuis (ooit door Israel gebouwd) waar de NL ploeg het Drama van Gaza filmde, zat het hele HAMAS leiderschap zoals gewoonlijk te wachten tot het over zou zijn en er zoveel mogelijk burgers dood zouden zijn om de internationale pers meer gebakken noedels te kunnen presenteren over die 'wrede' Israeli's.
alex warnaar 13 mei 2023, 18:20
Wat is eigenlijk het verschil tussen voetbal supporters die Hamas, Hamas alle joden aan het gas roepen en journalisten die terroristen van islamitische jihad militant noemen? Komt toch op hetzelfde neer?
alex warnaar 17 mei 2023, 19:19
Volgens index mundi is de levensverwachting in de Gazastrook 75,14. In Egypte 70,99 en Hongarije 75,62. Holy shit. Die hele humanitaire crisis is volledig verzonnen. Hongarije is natuurlijk zowel eu lidstaat als de euro. (Het is niet zo dat alle bronnen eenduidig zijn, maar het is meestal maar een verschil van 1 jaar.)
alex warnaar 19 mei 2023, 20:16
Infant mortality rate (kindersterfte per 1000 geboren kinderen) in Gaza is volgens index mundi 15,6. In Turkije 19,87.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *