Uitgeverij biedt excuses aan voor omstreden Anne Frank boek
Nieuws

Uitgeverij biedt excuses aan voor omstreden Anne Frank boek

Redactie 31 januari 2022, 11:50
Uitgeverij biedt excuses aan voor omstreden Anne Frank boek

Uitgeverij Ambo Anthos gaat voorlopig geen bijdrukken maken van Het Verraad van Anne Frank.

Dat schrijft de uitgeverij in een mail aan de auteurs. In de brief biedt Ambo Anthos excuses aan voor het boek waarin de Joodse notaris Arnold van den Bergh door een Amerikaans coldcaseteam wordt aangewezen als de verrader van Anne Frank.

“Op dit moment worden de conclusies van het onderzoek door verschillende onderzoekers in twijfel getrokken. Het spijt ons zeer dat de inhoud van een uitgave van onze uitgeverij een dergelijke reactie uitlokt. Als uitgever is het niet mogelijk alle details van het betoog van een team van onderzoekers en auteur op juistheid of onderbouwing te beoordelen, maar wij zijn wel verantwoordelijk voor de uitgave in het Nederlandse taalgebied. We realiseren ons dat we in een stroomversnelling terechtgekomen zijn door de internationale publicatie en dat een kritischer houding hier mogelijk was geweest. Wij wachten op antwoorden van het onderzoeksteam op de vragen die zijn gerezen en stellen de beslissing om eventueel bij te drukken voorlopig uit,” aldus de uitgeverij.

Na de publicatie van het onderzoek kwam er felle kritiek. Er zitten grote gaten in het bewijs wat het onderzoeksteam aandroeg. Experts en familie van Van Den Bergh spraken zich in het NIW uit tegen het onderzoek en de beschuldiging aan het adres van de Joodse notaris. Deze artikelen uit NIW 17 en NIW 18 lees u door op de links te klikken.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking