Vakantie voor kankerpatiëntjes
Uit de gemeenschap

Vakantie voor kankerpatiëntjes

Redactie 08 april 2024, 06:00
Vakantie voor kankerpatiëntjes
Foto: Zichron Menachem

De stichting Zichron Menachem Nederland haalt Israëlische kankerpatiëntjes naar ons land voor een week vakantie. Ook dit jaar staat dat op de planning, vanaf 22 juli. Vanwege het tienjarig jubileum is er een groot concert geprogrammeerd in de RAI in Amsterdam en komen tien Israëlische soldaten, zelf ouders van een ziek kind, hun verhaal vertellen. De verwachte groep omvat 135 kinderen en een team van 60 oncologen, verpleegkundigen en een kok. In een mobiel ziekenhuis wordt de behandeling voortgezet. 

Voorzitster Deborah Maarsen zet zich al 35 jaar in voor de internationale stichting en haalde die naar Nederland. “Het mooie is dat er niet gekeken wordt naar afkomst, huidskleur of religie. We maken geen onderscheid.” Juist in de huidige, gespannen oorlogssituatie hebben de patiëntjes behoefte aan afleiding. Helaas is de financiering voor het project nog niet rond. Donoren vinden info op zichronmenachem.nl.

Opmerkingen (9)
Ruud 08 april 2024, 11:18
Dit is een prachtig initiatief, en ik ga zeker een bedrag doneren....echter in het licht van de huidige antisemitische toestand in Nederland was het veel verstandiger geweest om dit feit niet te publiceren. Deze patiëntjes zullen straks geconfronteerd worden met een horde haatbaarden die weer hun genocidale leuzen scanderen zoals bij de opening van het Holocaustmuseum. We zijn er ditmaal zelf schuldig aan dat ze de noodzakelijke informatie voor het plegen van hun wandaden op een presenteerblaadje aangeboden krijgen. Wanneer het is, wie het betreft, en ook waar. Het ook nog eens vermelden, dat er IDF militairen bij zijn, gaat werken als een rode lap op een stier. Ook dit vind weer plaats in Amsterdam, waar Femke met haar vage grijns, dit zal staan te bekijken! Zonder in te grijpen om deze kinderen te beschermen tegen de losgeslagen meute, die zal komen opdagen. De RAI, met zijn ontelbare deuren en vele ingangen is zo lek als een mandje, de roeptoeteraars weten hun weg naar het podium tijdens dat concert wel te vinden, zoals ze ook bij Lenny hebben geflikt. De rest van de horde blijft de deuren blokkeren, om bezoekers te hinderen het concert bij te wonen. Waarna de groep patiënten en de ouders met hun Israëlische paspoorten op Schiphol geconfronteerd gaan worden met beveiligers, die hun uit de rij zullen trekken en tegen ze gaan staan schreeuwen. Want dat feit waartegen de Israëlische ambassadeur recentelijk een klacht over heeft ingediend staat niet op zich. Schiphol ligt te midden van het grootste moslim ghetto van Nederland en zij vormen dan ook de grootste groep medewerkers op de nationale luchthaven. En het is juist die groep, die hun professionaliteit kunnen afleggen alsof het een jasje betreft. Met uitzondering van wanneer ze aanslagen op Joden plegen: dan zijn ze heel professioneel. Zij weten geen onderscheid te maken tussen het doen van hun werk en hun privé gevoelens. Die gevoelens botvieren ze op Joodse burgers die geen enkel aandeel hebben op wat er duizenden kilometers verderop gebeurt. Ik hoop van harte dat de haatbaarden het NIW niet lezen....maar ja, ik vrees het ergste.
T. van Wersch 08 april 2024, 13:41
Alle hulde aan Deborah Maarsen, die dit al zo lang doet. Laten we alsjeblieft dit gewoon kunnen publiceren in het NIW. Hier zal F. Halsema zich moeten bewijzen om het tzt in goede banen te leiden, hopelijk heeft ze nog iets geleerd van de schandelijke toestand op 10 maart. Wij wensen de organisatie heel veel succes, prachtig initiatief!! Fam. T. van Wersch
Ruud 08 april 2024, 17:23
Zojuist de daad bij het woord gevoegd! Gedoneerd. Hartelijk bedankt aan de redactie van het NIW om de link in het artikel op te nemen.
Paul Oalmans 09 april 2024, 13:07
Beste, een geweldig goed initiatief. Het ontroerd mijn hart. Gods Zegen. 😀👍😣
H.j.prins 09 april 2024, 14:26
Ik zal ook doneren. Ik houd wel een beetje mn Hart vast gelet op het compleet idiote gedrag jegens Joodse mensen tegenwoordig.. Halsema, de burg. Van Amsterdam vertrouw ik echter totaal niet meer v.w.b. het in goede banen leiden Van de organisatie ( openbare orde en veiligheid.)Hopelijk kunnen de kinderen ervan genieten.
J de Voogd 09 april 2024, 14:36
Eventueel heb ik logeerruimte in Utrecht, maar van eerdere keren begrijp ik dat dat altijd al geregeld is. Ook zal ik als bemoediging wel bij het rai concert willen zijn. 2 kleinkinderen zijn in het IDF en de familie daar heeft het ook zeer slecht.
Joost westerbeke 09 april 2024, 14:42
Het is een geweldig initiatief om dat te organiseren. Dat er tegenstand zal zijn kan zijn kan wáár zijn MAAR ; een ernstige raadgeving: Laat er een gedurig gebed zijn tot Die God, van wie wij allen diep afgeweken zijn, om in waarlijke verootmoediging te smeken om Zijn hulp en bijstand of het alles door kan gaan zonder tegenstand zodat Hij zal ontvangen; aanbidding . . . eer... en dankbare lofgezangen.Ik wil hierbij tevens oproepen tot een rijkelijke financiële bijdrage.ontv m,n Hartel gr en Gods onmisbare Zegen toegewenst op al uw arbeid.
Gj De Croos 09 april 2024, 16:10
Jullie doen goed werk voor de mensen in Israël
mw. drs. J.Th.M. Venmans 19 april 2024, 14:27
Alle lof voor dit prachtige werk. Ik ga ook doneren.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *