Video: zo ziet het Joods Wereld Museum er straks uit
Nieuws

Video: zo ziet het Joods Wereld Museum er straks uit

Redactie 04 september 2020, 17:49
Video: zo ziet het Joods Wereld Museum er straks uit

Wanneer het precies de deuren zal openen is nog niet duidelijk, maar het Joods Wereld Museum in Tel Aviv zal in ieder geval een architectonisch hoogstandje worden.

In een video, die gemaakt werd voor de aankondiging van het project in 2017, is te zien hoe architect Frank Gehry (geboren als Frank Goldberg) zijn visie heeft gegeven aan het bijzondere gebouw. Eerder ontwierp Gehry onder andere het Guggenheim Museum in Bilbao en de Fondation Louis Vuitton in Parijs.

Het museum komt in het Hayarkon Park in Tel Aviv te staan, met uitzicht op de Middellandse Zee. “Het Joods Wereld Museum zal een ontmoetingsplaats zijn – een centrum voor viering. Een plek die verleden en heden zal verbinden – met een blik op de toekomst,” schrijft de ontwikkelaar van het project. Naar verwachting zal het museum 18.600 tot 23.200 vierkante worden. Daar hangt ook een aardig prijskaartje aan: de kosten worden geschat op ruim 250 miljoen euro.

Momenteel is de organisatie achter het museum nog druk bezig met het bij elkaar brengen van dat enorme bedrag. Naar verwachting zal de Israëlische regering een deel subsidiëren.

Bekijk hier het interview met Gehry over het museum:

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking