Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

VN-leraren vaak antisemitisch

Redactie 13 augustus 2021, 15:50
VN-leraren vaak antisemitisch

UN Watch, de organisatie die het reilen en zeilen van de Verenigde Naties kritisch volgt, heeft een rapport uitgebracht waaruit blijkt dat ten minste 22 leerkrachten die in dienst zijn van de Unrwa, online geweld tegen Joden verheerlijken en antisemitisme verspreiden.

De VN-organisatie Unrwa staat Palestijnse vluchtelingen bij; de aangesloten leraren werken in Gaza, op de Westelijke Jordaanoever, in Libanon, Syrië en Jordanië. Een van de docenten verspreidde ‘inspirerende’ citaten van Adolf Hitler om ‘onze gedachten te verlichten en verrijken’. Een ander voorspelde dat op een dag op de hoofden van Joden geürineerd zal worden en dat zij de slaven van Palestijnen zullen worden, ‘zoals zij dat ooit waren’. Ook werd terroristisch geweld tegen Joden verheerlijkt en verspreidden de docenten antisemitische complottheorieën.

De Unrwa verdedigde zich door te verklaren dat UN Watch de organisatie al decennia zwart probeert te maken. Maar tegelijkertijd kondigde de organisatie een onderzoek aan tegen tien in het rapport genoemde leerkrachten. Onder Donald Trump draaide de VS de geldkraan van de Unrwa dicht, maar president Joe Biden besloot er zo’n 125 miljoen euro voor vrij te maken, in de hoop dat de VN het antisemitisme onder zijn medewerkers zal aanpakken.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *