Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Voor het eerst in tien maanden geen coronadoden in Israël

Redactie 23 april 2021, 13:34
Voor het eerst in tien maanden geen coronadoden in Israël

Volgens het Israëlische ministerie van Volksgezondheid is er donderdag voor het eerst in tien maanden niemand in Israël gestorven aan het coronavirus.

De snelle en succesvolle vaccinatiecampagne van de Joodse staat lijkt nu zijn vruchten af te werpen, want ook het aantal besmettingen neemt in rap tempo af. Donderdag werden er 35.027 mensen getest, waarvan 129 besmet bleken te zijn. Dat is een positief testpercentage van 0.4 procent. Sinds het begin van de pandemie heeft Israël 837.870 besmettingen geregistreerd.

Momenteel zijn er nog 1897 mensen in Israël die het virus bij zich dragen. 257 personen liggen in het ziekenhuis, waarvan 102 personen in kritieke toestand en 97 patiënten aan de beademing.

In totaal zijn er ruim vijf miljoen mensen in Israël volledig gevaccineerd . Daarmee is 54 procent van de totale bevolking gevaccineerd, dat percentage is tachtig procent bij de leeftijdsgroepen boven de zestien jaar.

“Dit is een geweldige prestatie voor het gezondheidssysteem en voor Israëlische burgers. Samen roeien we het coronavirus uit, ” twitterde minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein vrijdag.

De volgende stap is om ook kinderen van twaalf tot vijftien jaar te vaccineren. De Israëli’s wachten daar eerst nog de goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drugs Administration voor af. Zodra er groen licht is om de tieners te vaccineren, krijgen zij een uitnodiging.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *