Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Binnenland

Zaalvoetballers geroyeerd na aanval op Maccabi-spelers

Redactie 11 mei 2023, 08:34
Zaalvoetballers geroyeerd na aanval op Maccabi-spelers

Spelers van een zaalvoetbalteam van de voetbalvereniging Amsterdam Gencler Birligi zijn geschorst door hun clubleiding nadat zij twee spelers van Maccabi Zaalvoetbal hadden mishandeld.

Op de website van vv AGB is te lezen dat het elftal Zaal-3 uit de competitie is genomen. Bij Amsterdam Gencler Birligi spelen voornamelijk voetballers van Turkse afkomst. Blijkbaar gaat het vaker mis bij de club, want de leiding schrijft: “Het is vaker gedeeld maar wees ervan bewust dat wij in een KNVB-traject voor risico-aanpak zitten. Bij een eerstvolgende zware tuchtzaak kan de KNVB besluiten onze KNVB-licentie terug te trekken en dan is het einde verhaal voor AGB.”

Het incident met de Joodse spelers van Maccabi vond plaats op 25 april in de Sporthallen Zuid in Amsterdam. De slachtoffers hebben aangifte gedaan bij de politie van ‘openlijke geweldpleging, zware mishandeling, discriminatie en bedreiging,’ laat de politie weten in De Telegraaf.

Antisemitisme

De Amsterdamse politie weet nog niet zeker of er inderdaad sprake was van antisemitisme en wil ‘niet vooruitlopen op de uitkomsten van het onderzoek’. Maar het is niet de eerste keer dat Maccabi-spelers racistisch worden bejegend of aangevallen door tegenstanders. Vorig jaar april ging het mis bij een wedstrijd tegen Atletico Amsterdam, een club met veel spelers van Marokkaanse afkomst.

Volgens Viktor Loonstein, voorzitter van Maccabi Zaalvoetbal, werden zijn spelers toen uitgescholden voor ‘kanker-Joden’ en ‘kankermietjes’. Een Atletico-speler bracht de Hitlergroet. Twee Maccabi-spelers raakten gewond bij de vechtpartij, die alleen door de inzet van vijftien politieagenten kon worden gestopt. Ook in 2020 ging het mis tussen de twee clubs, waarna Atletico een boete opgelegd kreeg door de KNVB.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (1)
tiki 11 mei 2023, 08:56
*Spelers van Gencler Birligi zijn geschorst nadat zij twee spelers van Maccabi Zaalvoetbal hadden mishandeld*. De 'Amsterdamse politie weet nog niet zeker of er inderdaad sprake was van antisemitisme en wil niet vooruitlopen op de uitkomsten van het onderzoek. Waar hebben we dit eerder gehad met die Amsterdamse politie die géén foute conclusies wilde trekken. 1933-2023; alléén de datum is veranderd en Joden zijn weer vrij wild die je daarom inmekaar mag trappen......als begin!
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *