Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Zahavi terug naar Israël

Redactie 27 juni 2022, 16:30
Zahavi terug naar Israël

Voetballer Eran Zahavi gaat weer in Israël spelen. De afgelopen twee jaar stond de Israëli onder contract bij PSV.

Dat contract liep onlangs af en Zahavi had al eerder aangegeven liever uit Nederland te vertrekken. Zijn gezin werd vorig jaar slachtoffer van een brute beroving in hun huis in Amsterdam-Buitenveldert. Twee mannen drongen het huis binnen en mishandelde de vrouw en kinderen van de voetballer en gingen er met een grote buit vandoor. Daarna vond er nog een inbraak plaats.

Er leek nog even sprake van een verhuizing naar het Braziliaanse Botafogo, maar toen Zahavi en aanbod kreeg vanuit Israël kon hij dat niet laten schieten. Tussen 2013 en 2016 speelde hij al voor Maccabi Tel Aviv en nu keert hij terug als de bestbetaalde speler van de club. De spits krijgt straks een jaarsalaris van omgerekend 1.2 miljoen euro.

De voetballer is zelf in de wolken over de deal. “Ik wil de clubleiding en de supporters van Maccabi bedanken. Ik kon ze niet teleurstellen en een andere keuze maken,” zei hij erover in een interview. “Ik ben van plan alles te geven voor de supporters en mijn teamgenoten om succes te behalen.”

Ook de club is gelukkig. Op sociale media werden meerdere filmpjes gepubliceerd ter ere van de terugkeer van de sterspeler. “Ik ben blij dat Eran terug is bij Maccabi. Zijn prestaties spreken voor zich. Zijn competitieve instinct komt overeen met de honger van de club om te slagen,” aldus Maccabi Tel Aviv eigenaar Mitch Goldhar.

Heeft u dit artikel met plezier gelezen? Met een abonnement op het NIW krijgt u toegang tot columns, opinies, analyses, nieuws – en achtergrondverhalen. Kies hier wat het beste bij u past.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *