Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Zeker drie doden bij aanval in Elad

Redactie 05 mei 2022, 21:16
Zeker drie doden bij aanval in Elad

Bij een vermoedelijke terreuraanslag in de Israëlische stad Elad in de buurt van Petah Tikva zijn zeker drie mensen om het leven gekomen en vier gewond geraakt.

Volgens de politie zijn de slachtoffers aangevallen door twee mannen die met een bijl en een pistool op twee verschillende locaties in de stad toesloegen.

De mannen zijn nog niet gepakt, momenteel is er een klopjacht gaande. Langs de hoofdwegen van de stad zijn controleposten opgezet en de politie zoekt ook met een helikopter naar de vluchtauto van de terroristen. Veiligheidsdiensten roepen de bewoners op om thuis te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.

De aanval vond plaats tijdens de avond van viering van de Israëlische Onafhankelijkheidsdag. Tijdens deze nationale feestdag gaan veel families op stap en is het druk op straat.

Israëlische veiligheidsdiensten konden nog niet met zekerheid zeggen dat het gaat om een terroristische aanslag, maar tot nu toe wijst alles in die richting. Israël kampt met een golf van terreur en in de afgelopen weken werden er bij aanvallen twintig Israëli’s gedood. Een deel van de daders van die aanslagen zou banden hebben met terreurorganisatie IS. Hamas steunt het geweld nadrukkelijk.

Foto: Flash90

Op zoek naar nog meer actualiteit? Met een abonnement op het NIW krijgt u toegang tot columns, opinies, analyses, nieuws – en achtergrondverhalen. Kies hier wat het beste bij u past.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *