Zoencampagne ook in 020?
Binnenland

Zoencampagne ook in 020?

Ondanks bedreigingen waait de vrije-partnerkeuze-campagne van de gemeente Rotterdam mogelijk over naar Amsterdam.

Redactie 23 juni 2017, 00:00
Zoencampagne ook in 020?

Folderaars voor de (poster)campagne voor vrije partnerkeuze van de gemeente Rotterdam – waarover wij eerder berichtten – werden beveiligd, zo meldt het AD. Initiatiefnemer Shirin Musa van Femmes for Freedom ontving dreigende tweets. Ook een debat bij de Hogeschool Rotterdam werd streng beveiligd.

Musa sprak van een hetze: “Mannen bellen ons op: ‘u zet onze vrouw aan tot het hebben van seks met Joden’. Maar vrouwen die problemen hebben omdat ze een verboden relatie hebben, voelen zich gesteund.”
Musa overlegt volgens het AD met de gemeente Amsterdam over een soortgelijke campagne. De woordvoerder van D66-wethouder Simone Kukenheim van Diversiteit zegt daar desgevraagd niks van te weten. Maar VVD-raadslid Samira Bouchibiti, met wie Musa in gesprek is, zegt dat zij de wethouder heeft gevraagd om zoiets ook in Amsterdam te lanceren. “Ze liep er niet echt heel warm voor,” meldt zij. “Eind van de maand vraag ik het nog een keer. Het is een prachtige campagne en het gaat om emancipatie. Laat mensen maar boos worden. Desnoods ga ik zelf met een vrouw op de foto!”

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking