Lezing: Onder het echtelijk bed van een rabbijn, seksualiteit in het jodendom
Agenda

Lezing: Onder het echtelijk bed van een rabbijn, seksualiteit in het jodendom

gabrievanstraten 19 oktober 2012, 00:00
Lezing: Onder het echtelijk bed van een rabbijn, seksualiteit in het jodendom

door rabbijn Tamarah Benima

 

Rabbijn Tamarah Benima

Seks is overal in de westerse wereld, in de reclame, in muziekfilmpjes en op de televisie. Een autobeurs lijkt pas interessant voor bezoekers als de nieuwe modellen aangeprezen worden door sexy en half geklede vrouwen. Niet iedereen is gelukkig met deze ‘bordeelcultuur’ die dan ook van uit fundamentalistisch-religieuze hoek wordt gepareerd met bedekking door hoofddoek, pruik, nikaab, hooggesloten kleren, sekse-gescheiden schoolklassen, etc. Daardoor wordt de seksualiteit dus tegelijkertijd onderdrukt en benadrukt.
Hoe gaat het jodendom om met seksualiteit? Hoe kijkt het aan tegen de seksuele drift, de lust, de voortplanting, de man-vrouw verhouding? Moet het of mag het? Mag alles? Of niks? En wat vindt de Eeuwige ervan?

 

Tamarah Benima (1950) heeft vanaf 1980 gewerkt voor het Nieuw Israëlitisch Weekblad (NIW). Eerst als verslaggever en van 1992 – 1999 als hoofdredacteur. Sinds 2008 is zij rabbijn en volgde daartoe de opleiding aan het Levisson Instituut te Amsterdam. Ze is rabbijn van drie Liberaal-joodse gemeenten, die diensten en feesten hebben in Zuidlaren, Heerenveen en Tilburg. Als columniste is ze verbonden aan het Friesch Dagblad en het Nieuw Israëlitisch Weekblad. Benima woont in Amsterdam en Berlijn.

 

De bijeenkomst wordt gehouden op maandag 26 november a.s. in Gebouw De Rank, Dubbelsteijnlaan West 70, Dordrecht (Dubbeldam, wijk 9). Ruime parkeergelegenheid op het plein voor De Rank.  Aanvang 20.00 uur. Toegang vrij. Inlichtingen: 078 6148510 en http://www.gni-drechtsteden.dordt.nl.

Plaats opmerking