Aanval op huis Joods gezin in Hippolytushoef
Nieuws

Aanval op huis Joods gezin in Hippolytushoef

Redactie 25 oktober 2019, 09:44
Aanval op huis Joods gezin in Hippolytushoef

Een Joods gezin in Hippolytushoef wordt al jaren geterroriseerd. Afgelopen woensdagochtend werd het raam van hun woning opgeblazen met zwaar vuurwerk.

Vermoedelijk zijn tieners uit het dorp verantwoordelijk voor de acties. Politiewoordvoerder Menno Hartenberg zegt tegen het NoordHollands Dagblad dat er de afgelopen jaren meerdere meldingen zijn gemaakt van scheldpartijen, vernielingen en schade door vuurwerk. “Dit incident van afgelopen woensdagmorgen was niet de eerste keer,” aldus Hartenberg.

Tijdens de bewuste ochtend werd rond drie uur vuurwerk door de brievenbus van het gezin gegooid. Toen de vader beneden ging kijken, ontplofte er zwaar vuurwerk bij het raam van de gezinswoning. De klap was zo groot dat de ruit uit zijn sponning werd geblazen.

“Het gezin heeft blijkbaar de aandacht van enkele jeugdigen getrokken en wordt getreiterd. Dat is ontoelaatbaar en daarom proberen we uit te zoeken wie hiervoor verantwoordelijk zijn,” zegt de politiewoordvoerder over het onderzoek naar de daders. “Of het daadwerkelijk om antisemitisme gaat weten we pas als de daders gepakt zijn.”

Volgens website Regio Noordkop heeft het gezin al sinds zij bijna twintig jaar geleden de woning betrokken, te maken met geweld. Zo zouden er al meerdere ramen zijn gesneuveld omdat er stenen en stukken boomstam doorheen waren gegooid, werden er hakenkruizen op de woning geklad en ontvingen de kinderen van het gezin bedreigingen.

Dorpsbewoners hebben met afschuw gereageerd op de vuurwerkaanval. Volgens de lokale website Wieringernieuws.nl is er een beloning van tweehonderd euro uitgeloofd voor de gouden tip over de daders.

Plaats opmerking