Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Anti-Israëlclubs stappen naar de rechter

Redactie 14 november 2023, 17:45
Anti-Israëlclubs stappen naar de rechter

Een viertal anti-Israëlische organisaties heeft de handen ineengeslagen en spant een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. het gaat om Oxfam-Novib, Amnesty International, PAX en The Rights Forum. De vier vinden dat Nederland medeverantwoordelijk is voor ‘schendingen van het oorlogsrecht en collectieve bestraffing van de Gazaanse burgerbevolking’, schrijft het Algemeen Dagblad.

Waarnemers zien het kort geding vooral als een publiciteitsstunt. De Nederlandse rechter gaat in kort geding niet over schendingen van het oorlogsrecht, los van het feit dat daarvan volgens experts helemaal geen sprake is, laat staan van ‘collectieve bestraffing’. Zonder diepgravend onderzoek zijn dit vooral loze kreten van politieke organisaties. Daarnaast is het afdwingen van regeringsbeleid bij de rechter door lobbyclubs zeer omstreden binnen een parlementaire democratie.

Amnesty International wordt door velen al jaren beschouwd als een met Israël geobsedeerde lobbyclub, waar het vroeger een mensenrechtenorganisatie was. Dat ook omstreden ‘hulporganisaties’ als Oxfam Novib en PAX zich voor het antizionistische karretje laten spannen, is evenmin een verrassing. Oxfam Novib wordt geleid door het fel anti-Israëlische ex-Kamerlid Michiel Servaes (PvdA). Eerder al probeerde Oxfam seksuele uitspattingen medewerkers met minderjarigen in rampgebieden in de doofpot te stoppen. ‘Vredesbeweging’ PAX komt voort uit de anti-Joodse traditie die de katholieke kerk al eeuwen kenmerkt.

Dat deze drie (enkel) in naam neutrale organisaties de handen ineen slaan met de BDS-lobbyclub The Rights Forum van de openlijk antisemitische Dries van Agt, zegt alles over hoe de zelfbenoemde mensenrechten- en hulporganisaties in de wedstrijd staan. Geen van deze organisaties zet zich in of toont zelfs maar interesse voor de Israëlische slachtoffers van het bloedbad op 7 oktober of de 240 gijzelaars in handen van de terreurbeweging Hamas. De vier organisaties hebben nu openlijk de zijde van Hamas gekozen in het conflict en proberen via de rechter te bewerkstelligen dat de Nederlandse regering hetzelfde doet.

Op de foto hierboven een demonstratie in Berlijn waar de door de Duitse Bondsdag als antisemitisch veroordeelde BDS-beweging oproept de Joodse staat te boycotten – Montecruz Foto

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (7)
Geert ter Horst 14 november 2023, 18:25
Als sommige van deze organisaties inderdaad openlijk pro-Hamas zijn, is het te overwegen deze voor de rechter te slepen wegens verheerlijking van terrorisme en aanzetten tot geweld.
tiki 14 november 2023, 18:31
Géén van deze 'humanitaire" organisaties zet zich in of toont zelfs maar interesse voor de Palestijnse slachtoffers van het Hamas /PA regime, de mensonterende condities voor palestijnse ""vluchtelingen" in Jordanie & Libanon etc....alléén als ze hun Jodenhaat kunnen profileren. komen ze in actie. Het énige goede in deze hele oorlog is dat er duidelijkheid is geschapen......het Internationale pogrom van valse humanisten, fanatieke barbaren & hun helpers tégen Joden (Israel word genoemd, alle Joden bedoelt). De Westerse Useful Idiots die maar niet willen begrijpen dat alles begint met de Joden, maar NOOIT eindigd met de Joden! Al deze organisaties met hun "spontane" acties & demonstraties zijn Iran gestuurde/gefinancierde proxis. De Ayatolla's die hun 5e colonne allang in Europa hebben gestationeerd. zonder dat onze suffe regeringen het überhaupt in de gaten hebben want die zijn nog bezig met de "Israelische Genocide" en hun slachtoffers in de Hamas /UNWRA terreur ziekenhuizen, terwijl die juist hiervoor gerecruteerd & opgeleid zijn. Afvalvlees voor het einddoel....de vernietiging van Israel & het Westen, Jodendom én Christendom. Hoe erg de beelden ook zijn, ik wil me de voorstelling niet maken als het Gd beware andersom geweest zou zijn en dus.........., liever sterk & gehaat dan zwak & "geliefd" door de fake goegemeente in het Westen & de 'broeders" in het Midden Oosten.
Bas Fortuin 14 november 2023, 20:49
Anti-Israëlclubs stappen naar de Rechter??? Hoezo? Oxfam-Novib, Amnesty International, PAX en The Rights Forum vinden dat Nederland medeverantwoordelijk is voor ‘schendingen van het oorlogsrecht en collectieve bestraffing van de Gazaanse burgerbevolking’, schrijft het Algemeen Dagblad." Laf van het AD dat Extinction Rebellion, en hun klimaatactivisten niet genoemd werden met hun support voor Sahar Shirzad die antisemitische slogans uitbraakte over het Gazaconflict: From the river to the sea, Palestine will be free", waarop de microfoon werd uitgezet. Bovengenoemde organisaties strijden een verloren strijd.
Shlomo Itai 15 november 2023, 10:55
Mijn antwoord aan bovengenoemde terreursteunende organisaties: Een extra donatie aan Israëlactie.
Lodewijk Hof 15 november 2023, 11:41
Ergste is nog wel dat deze clubs van alles voor de Nederlandse en andere Europese overheden doen. Stop maar met die subsidies.
Daan Baart 15 november 2023, 11:57
Het moet zo gaan, Israël komt alleen te staan dan komt de Messias terug, en verpulvert de vijand Ik ben christen en hou veel van het Joodse volk. Daan
Bernard Wastiaux 16 november 2023, 05:43
Als iemand de concept-dagvaarding heeft, graag! Doorgaans is men daar bij vooral symbolisch bedoelde acties die hooguit de donatieknop moeten activeren uiterst discreet mee. Alsof men zich geneert voor het eigen brouwsel.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *