Antisemitismebestrijders: ‘Nooit weer’ is nu!
Nieuws

Antisemitismebestrijders: ‘Nooit weer’ is nu!

Redactie 06 november 2023, 16:36
Antisemitismebestrijders: ‘Nooit weer’ is nu!

Meer dan dertig antisemitismebestrijders uit de westerse wereld hebben in een verklaring hun afschuw en zorg uitgesproken over de wereldwijd exploderende Jodenhaat en roepen regeringen, politie en justitie en het maatschappelijke middenveld op alles te doen om het nu alom aanwezige anti-Joodse racisme te bestrijden.

De coördinatoren antisemitismebestrijding van tientallen Europese landen, de Verenigde Staten, Canada, Israël, de EU en de OESO spreken hun afschuw uit over de ‘barbaarse aanval’ van Hamas op 7 oktober, ‘de dodelijkste aanval op het Joodse volk sinds de Holocaust’. De 32 ondertekenaars van de verklaring danken regeringsleiders voor hun steun aan de slachtoffers van het bloedbad, maar constateren dat pro-Palestijnse demonstraties vaak uitlopen op lof voor Hamas, het ‘vieren’ van de moord op Joden en zelfs het oproepen tot antisemitische aanvallen.

Eddo Verdoner

Geconstateerd wordt dat er grote angst bestaat binnen de Joodse gemeenschappen. Synagogen zijn aangevallen, Joodse scholen gesloten, sjabbat-bijeenkomsten moeten bewaakt worden en Joodse burgers worden uitgescholden, bedreigd en op straat aangevallen. “Antisemitisme online is op een nooit eerder gezien wijze gegroeid,” is te lezen in de verklaring, die wordt beëindigd met de woorden: “De geschiedenis leert ons dat in dit soort tijden, wij ons moeten uitspreken en niet onverschillig kunnen blijven. ‘Nooit weer’ is nu!” De verklaring is onder meer ondertekend door de Nederlandse coördinator antisemitismebestrijding Eddo Verdoner en zijn Amerikaanse evenknie Deborah Lipstadt.

Op de foto hierboven: de New York Post stelt het afscheuren van posters met Israëlische gijzelaars door pro-Palestijnen Jodenhaters aan de kaak

Plaats opmerking