Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Antisemitismebestrijders: ‘Nooit weer’ is nu!

Redactie 06 november 2023, 16:36
Antisemitismebestrijders: ‘Nooit weer’ is nu!

Meer dan dertig antisemitismebestrijders uit de westerse wereld hebben in een verklaring hun afschuw en zorg uitgesproken over de wereldwijd exploderende Jodenhaat en roepen regeringen, politie en justitie en het maatschappelijke middenveld op alles te doen om het nu alom aanwezige anti-Joodse racisme te bestrijden.

De coördinatoren antisemitismebestrijding van tientallen Europese landen, de Verenigde Staten, Canada, Israël, de EU en de OESO spreken hun afschuw uit over de ‘barbaarse aanval’ van Hamas op 7 oktober, ‘de dodelijkste aanval op het Joodse volk sinds de Holocaust’. De 32 ondertekenaars van de verklaring danken regeringsleiders voor hun steun aan de slachtoffers van het bloedbad, maar constateren dat pro-Palestijnse demonstraties vaak uitlopen op lof voor Hamas, het ‘vieren’ van de moord op Joden en zelfs het oproepen tot antisemitische aanvallen.

Eddo Verdoner

Geconstateerd wordt dat er grote angst bestaat binnen de Joodse gemeenschappen. Synagogen zijn aangevallen, Joodse scholen gesloten, sjabbat-bijeenkomsten moeten bewaakt worden en Joodse burgers worden uitgescholden, bedreigd en op straat aangevallen. “Antisemitisme online is op een nooit eerder gezien wijze gegroeid,” is te lezen in de verklaring, die wordt beëindigd met de woorden: “De geschiedenis leert ons dat in dit soort tijden, wij ons moeten uitspreken en niet onverschillig kunnen blijven. ‘Nooit weer’ is nu!” De verklaring is onder meer ondertekend door de Nederlandse coördinator antisemitismebestrijding Eddo Verdoner en zijn Amerikaanse evenknie Deborah Lipstadt.

Op de foto hierboven: de New York Post stelt het afscheuren van posters met Israëlische gijzelaars door pro-Palestijnen Jodenhaters aan de kaak

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (6)
Cees van Dijk 06 november 2023, 17:06
Zogenaamd ‘hippe’ jonge vrouwen worden dan gefotografeerd door de krant bij het afscheuren van die posters. Lijkt wel studentenverzet, denkt de progressieve lezer vervolgens. Emotie tegenover sentiment. Zou het? ‘t Zal toch niet… zo wordt onwetendheid en uiterst primitieve politieke haat salonfähig gemaakt. Op straat, in de media. Antisemitisme in zijn pure vorm, niets veranderd door de jaren heen, zo ging het en zo gaat het nu. De jonge ‘bella donna’s’ op de foto denken dan als om hun onwetendheid en schijnbare argeloosheid, onnozelheid weer te geven ook zo gefotografeerd en weergegeven door de krant): huh? Antisemitisme, Israel, Palestina? Huh? HUH?
tiki 06 november 2023, 18:31
Never Again betekent NEVER AGAIN en dus....Ophouden met klagen & zagen, verklaringen vol beloftes ondertekenen & angstig zijn. Angst is géén raadgever maar een mondsnoerder. Ophouden met verstoppen of meehuilen met de wolven! Ophouden beleefde modelburgers te zijn want het word sowieso door niemand geapprecieerd of gehonoreerd. De gouden tijden dat Joden rustig konden leven in London, Manchester, Parijs, Amsterdam, Berlijn, NY, Los Angeles, Canada & Australia zijn voorbij. Voor Joden geld de gouden regel dat ze altijd voor bepaalde periodes worden getolereerd om daarna weer als vrij wild te worden opgejaagd. In Europa begon deze laatste gouden periode 'na de Holocaust slachting (1945) tot Corona een nieuw tijdperk inluidde! Het leert ons echter alles over de Westerse beschaving & zijn uitvoerders. Het is aan ons te besluiten wat wij met deze kennis doen!
Bas Fortuin 06 november 2023, 19:38
Antisemitismebestrijders: ‘Nooit weer’ is nu!? De geschiedenis leert dat rivaliserende groepen zelden vrede sluiten [Kijk naar Ierland en de schijnvrede tussen Militante RKK en Protestanten daar] en zeker niet als je als Jood met racistische, antisemitische terreurgroepen als Hamas, PLO, Hezbollah te maken krijgt die Israel middels hun Haat-Handvesten het liefst nu de 9 miljoen Joden vandaag nog uit het Midden-Oosten willen verdrijven. Het Westen en ook Israel willen maar niet beseffen en erkennen dat Palestijnen en Arabieren dat dagelijks te horen krijgen in de Al-Aqsa moskee op de Tempelberg in Jeruzalem - waar Joden 5x dagelijks vervloekt worden als varkens, apen, ezels en andere beesten. Die vloeken richting Joden lees ik maar liefst 5x in de Koran: 2:65 - 5:60 - 7:166 - 8:55 - 74:50. We zagen Hamasstrijders op 7 oktober 2023 Joden, jong en oud beestachtig vermoorden en met wat voor rauwe kreten begeleidden ze dat moorden? Met Allah Akbar = Allah is de grootste!!! Deze gebeurtenissen hebben voorgoed mijn ogen geopend: Helaas, de Paus en Protestantse kerkleiders laten zich tot op deze dag zand in de ogen strooien. Onbegrijpelijk is dat premier Netanyahu PLO-Leider Abbas de hand schudt en thee met hem drinkt. Abbas een communist die de Holocaust ontkent. De Islam is een leugen/haatreligie die van alles is behalve TOLERANT en VERDRAAGZAAM zoals de Imams met zalvende stem dagelijks in alle media beweren. We beleven nu een uitputtende wereldwijde godsdienstoorlog die uiteindelijk Goddank een Happy End krijgt in Jeruzalem volgens Openbaring 14 en 19.
tiki 07 november 2023, 10:20
Allemaal mooie leuzen maar de realiteit is deze. De Westerse moraal is opnieuw opgeblazen met een knal en het ware gezicht, kromgetrokken van Jodenhaat, intolerantie & racisme, is tevoorschijn gekomen in een haatfestival niet gezien sinds de Holocaust. Jawel, 78 jaar na de moord op 6 miljoen zijn de Joden weer vrij wild in het mondiale pogrom van de huidige humanisten, o.l.v. een bende fanatici & linkse companen , wiens 'liefde voor Palestijnen, Hamas & Gaza enkel als excuus dient. Het antwoord? Een Joodse exodus........naar Israel. Het immorele Westen is kapot gebroken want wat begin met de Joden blijft niet bij de Joden. Wat blijft zijn het soort gasten aan onze excuustafels in de media. Dat is de les uit de geschiedenis, die men weigert te leren.
Shlomo Itai 07 november 2023, 12:09
De Palestijnen zijn een door haat gedreven groep die alles wat ze aanraken afbreken en verknallen. Ondanks massieve economische steun hebben ze buiten terreurorganisaties niets opgebouwd. Ze zijn een totale mislukking. Waarom hebben ze dan juist hier zo'n succes ? Omdat het Westen sterk verdeeld is, er een algemeen gevoel van ongenoegen heerst en een gemakkelijke prooi vormt voor wie op haat teert. Wie zo'n zwakke samenleving om hulp vraagt, verspilt volgens mij zijn tijd. Wij moeten ervoor zorgen dat wij er niet uitzien als de zwakste schakel in deze samenleving - we zijn wel klein, maar we moeten zorgen dat we aan alle kanten scherpe stekels krijgen. Dan blijven ze wel van ons af. Zo overleef je in de jungle.
tiki 07 november 2023, 18:20
Boodschap aan alle Hamas groepies & Jodenhaters....."Israelische tanks beschermen vluchtende Gazanen tegen Hamas die hen op alle manieren wil tegenhouden & de dood wil injagen!!!!
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *