Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Arabieren voelen zich steeds Israëlischer

Redactie 13 november 2023, 16:27
Arabieren voelen zich steeds Israëlischer

Het aantal Israëlische Arabieren dat zich verbonden voelt met de Joodse staat is sterk gegroeid sinds de terreurinvasie van Hamas op 7 oktober en de daaropvolgende strijd in Gaza. Dat blijkt uit een opiniepeiling van het Israel Democracy Institute (IDI). Liefst 70 procent van de Arabieren in Israël voelen dat zij een deel uitmaken van de staat Israël, een percentage dat de afgelopen twintig jaar niet zo hoog lag. In juni dit jaar was dat slechts 48 procent.

Van de Joden voelt 94 procent verwantschap met Israël. Uit het IDI-onderzoek komen nog meer interessante getallen naar voren. Zo gelooft een meerderheid van de bevolking – 61 procent – dat de obsessieve aandacht van de regering-Netanyahu op het ‘hervormen’ van de rechterlijke macht, een rol heeft gespeeld bij de beslissing van Hamas nu aan te vallen en dat door het omstreden wetgevingsproces Israël slechter voorbereid was op die aanval.

De overgrote meerderheid van de Israëli’s vindt dat de militaire operatie tegen Hamas in Gaza moet doorgaan, ongeacht onderhandelingen over het lot van de 240 gijzelaars die nog in handen zijn van de Palestijnse terroristen. 38 procent wil dat Israël over de gijzelaars onderhandelt terwijl het de oorlog tegen Hamas voortzet, 22 procent wil dat helemaal niet onderhandeld wordt en 10 procent wil dat dit pas gebeurd nadat de militaire operatie is afgerond – in totaal is dat 70 procent. Slechts twee op tien Israëli’s wil dat er onderhandeld wordt als dat betekent dat de strijd wordt gestaakt.

Op de foto hierboven genieten Arabische en Joodse student van de Hebrew University gezamenlijk van de zon op hun campus in Jeruzalem – Foto: Olivier Fitoussi/Flash90

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (1)
Bas Fortuin 13 november 2023, 22:58
Dat is heel bemoedigend nieuws: Het aantal Israëlische Arabieren dat zich verbonden voelt met de Joodse staat is sterk gegroeid [70%] sinds de terreurinvasie van Hamas op 7 oktober en de daarop volgende strijd in Gaza." Het allah akbar gebral en de duivelse moordzucht van Hamas heeft deze Israelische Arabieren voorgoed wakker geschud. Hun positieve reactie heeft mij in ieder geval geraakt: Er zijn dus ook veel goede Palestijnen!!! We zien hetzelfde fenomeen in RKK...Het eeuwenlang seksueel misbruik van pausen, kardinalen, bisschoppen, priesters, nonnen van mannen, vrouwen, jongens en meisjes hebben gezorgd dat wereldwijd honderdduizenden RK gelovigen Jaarlijks die kerk met grote woede verlaten hebben en gelovigen zich zelfs laten ontdopen. Details hierover las ik in het DEETMAN-RAPPORT en zag ik op tv Kruispunt en op de Vlaamse tv. Wie het boek van Aat van Gilst: Misdadige pausen en hun handlangers en SODOMA van Frederic Martel en het boek Onder de Rokken van het Vaticaan van Cees Zoon gelezen heeft mag zich goed geïnformeerd noemen.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *