Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Banden tussen UNRWA en Hamas nog veel inniger dan gedacht

Redactie 29 januari 2024, 17:09
Banden tussen UNRWA en Hamas nog veel inniger dan gedacht

Het verhaaltje van de VN dat er bij de UNRWA slechts een handjevol medewerkers zouden zijn die banden hebben met Hamas en dat die ‘paar rotte appels’ inmiddels ontslagen zijn, wordt steeds verder ontrafeld. De conclusie kan geen andere zijn dan dat de UNRWA Hamas is en Hamas de UNRWA. Het is logisch dat Jeruzalem heeft aangekondigd dat er in het naoorlogse Gaza geen rol weggelegd kan zijn voor de VN-organisatie.

De Amerikaanse krant The Wall Street Journal concludeert vandaag op basis van inlichtingenrapporten dat liefst 1200 UNRWA-werknemers actieve medewerkers zijn van Hamas of de Palestijnse Islamitische Jihad. Bijna de helft van de Palestijnse VN’ers in Gaza heeft familieleden die tot islamitische terreurbewegingen behoren.

Dit blijkt uit rapporten die Israëlische inlichtingendiensten gedeeld hebben met de Amerikaanse regering. En voordat antizionistische activisten zoals die van Amnesty international roepen dat dit natuurlijk propaganda van de ‘Israëllobby’ is: zelfs als de Mossad, Shin Bet en de militaire inlichtingendienst Aman de cijfers schromelijk overdreven hebben (iets waar zij nou niet bepaald bekend om staan), dan nog zijn de getallen schokkend.

Liefst 23% van de mannelijke werknemers van UNRWA maakt actief deel uit van het militaire of politieke kader van Hamas, schrijft de Wall Street Journal. Dat is een stuk hoger dan de 15% onder het gemiddelde van de mannelijke bevolking in Gaza. In totaal werken er in Gaza zo’n 12.000 Palestijnen voor de UNRWA.

Het was al bekend dat duizenden UNRWA-leraren de kinderen onder hun hoede hersenspoelen met de meest walgelijke racistische propaganda tegen Joden

Een voorbeeld: Een Arabische leraar in dienst van de UNRWA nam als commandant van een Hamas-terreureenheid deel aan de aanval van 7 oktober op de kibboets Beëri, waar 97 mensen – in overgrote meerderheid onschuldige burgers – werden afgeslacht en 26 gijzelaars naar Gaza ontvoerd werden. Een andere UNRWA-werknemer, een sociaal werker, was verantwoordelijk voor het ontvoeren van het lichaam van een gedode IDF-soldaat naar Gaza.

Eerder was al bekend dat duizenden UNRWA-leraren de kinderen onder hun hoede hersenspoelen met de meest walgelijke racistische propaganda tegen Joden en voor het voeren van een heilige oorlog (jihad) tegen Israël en het Westen. In de praktijk weigert de VN op te treden tegen rassenhaat in de scholen van Gaza. Ook wisten UNRWA-medewerkers van het enorme tunnelnetwerk dat Hamas onder hun gebouwen heeft aangelegd en was hen bekend dat de terroristen ziekenhuizen gebruiken als veilige haven en om gijzelaars te verbergen. Dat laatste gebeurde overigens ook in de huizen van verschillende … UNRWA-leraren.

Op de foto hierboven patrouilleren Hamas-terroristen door de straten van Gaza – Foto: Atia Mohammed/Flash90

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (8)
Ruud 29 januari 2024, 23:03
Het is heel goed dat Israël de gevonden bewijslast aan de Amerikanen heeft overgedragen. Daar zal het zeker niet onder het tapijt verdwijnen. Ook zou de bewijslast moeten worden gedeeld met de Europese landen, al is dat veel bewerkelijker, omdat dit allemaal separate regeringen zijn. Mogelijk is het een idee om dit eens, met alle bloederige details, in het Europese Parlement te brengen, dan bereik je alle landen ineens. Maar dat de palestijnen alle organisaties die betrokken zijn bij de humanitaire hulp hebben geïnfiltreerd is gewoon een gegeven. Hopelijk zijn de bewijzen zo onomstotelijk dat de kudde van antisemitische ontkenners geen enkele bewegingsruimte meer hebben om dit naast hun neer te kunnen leggen. Het is namelijk enorm belangrijk dat het imago van Israël een grote positieve vlucht gaat nemen. De overgrote zwijgende meerderheid van de wereldbevolking moet met keiharde bewijzen over de streep worden getrokken om veel mondiger te worden en zo pleitbezorgers worden van de goede zaak. Natuurlijk zal er een behoorlijke groep antisemieten blijven, met de palestijnen en de pro-hamas demonstranten voorop, die met hun kop in het zand alleen maar de aandacht blijven vestigen op de negatieven en op de leugens. Het is heel goed van de Knesset dat reeds op voorhand de UNRWA al buitenspel heeft gezet voor de periode die aanbreekt na de overwinning op hamas. Er zijn inmiddels video's verschenen van interviews van hamas kopstukken die eenduidig een vrede en ook een twee-staten oplossing afwijzen. De totale vernietiging van Israël en uitroeiing van de Joden is voor hun het einddoel. Zonder blikken of blozen legt de hamas beul uit dat van de rivier tot aan de zee en vanaf de Libanese grens in het Noorden tot aan Eilat in het zuiden een palestijnse staat gerealiseerd moet worden, zonder een Zionistische entiteit. Nou dan weet je het wel. Voor de palestijnen hoeven er geen vredesbesprekingen te komen. Die beelden moeten toch ook zijn gezien door de regeringsleiders die nog steeds op de trommel aan het slaan zijn van de 2 Staten oplossing. Ik denk dat hiervoor maar één reden kan zijn: er wordt een palestijnse staat door de keel van Israël geduwd zonder enig oog voor de dodelijke gevolgen hiervan voor de Israëlische bevolking. En de regeringsleiders komen met hun kop en naam in de geschiedenisboeken want zij hebben het toch maar voor elkaar gekregen. Hoe zeer Israël hieronder komt te lijden komt nooit in die geschiedenisboeken te staan. Over Netanyahu kun je inderdaad veel negatieve zaken opsommen, maar voor dit moment is het wel de juiste man in het oorlogskabinet, die zelf geen terroristen staat direct aan zijn eigen grenzen wil hebben. Na de oorlog zal zijn politieke loopbaan eindigen in de gevangenis, maar hopelijk komt er dan niet een linkse regering die het land verkwanselt.
tiki 30 januari 2024, 10:49
Ruud....12 points!
P. Hansen 30 januari 2024, 11:01
Een duidelijke uitleg en totaal mee eens. Ben zelf ook van mening dat de VN opgeheven moet worden. De schande dat de Zuid-Afrikanen een rechtszaak hebben gedaan tegen Israël, vreselijk. Terwijl in Afrika ook meer dan schandalige toestanden plaats vinden. Zoals christenen die vermoord zijn. Heb er geen woorden voor.
Rene 30 januari 2024, 12:51
Zegen het volk Israël, volk van God. Dat alle ogen open mogen gaan voor deze verschrikkingen en dat de waarheid voor iedereen zichtbaar wordt.
JP 30 januari 2024, 14:34
Ik denk dat de invloed van de Israëlische regering en geheime diensten nog steeds veel en veel groter is dan die van de Palestijnse. AIPAC bijvoorbeeld heeft een grote invloed op de buitenlandse politiek van de VS.
John 31 januari 2024, 09:27
Opdoeken de VN, zijn nooit onpartijdig geweest. Israel moet niedere VN medewerker die ze daar zie op pakken, controlleren of ze bänden hebben met hamas, zo ja de kogel geven, zo nee het Land uit
J G Onderwater 31 januari 2024, 11:56
Alle namen en identiteiten van de UN-Hamassers in de openbaarheid, met adres en mobiel nummer. Dan kunnen zij hun acties verklaren...
Arjo Polder 04 februari 2024, 14:27
UN zijn de racisten en jodenhaters met hun voorzitter voorop!!! De volledige UN top moet vervangen worden, anders kunnen Israël en Amerika beter hun lidmaatschap opzeggen!!
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *