Banden tussen UNRWA en Hamas nog veel inniger dan gedacht
Nieuws

Banden tussen UNRWA en Hamas nog veel inniger dan gedacht

Redactie 29 januari 2024, 17:09
Banden tussen UNRWA en Hamas nog veel inniger dan gedacht
Palestinian members of Izz ad-Din al-Qassam Brigades, the armed wing of the Hamas movement seen next to a memorial named “Shehab Field,” a drone made by al-Qassam, in Gaza City, September 21, 2022. Photo by Attia Muhammed/Flash90 *** Local Caption *** çîàñ òæä ôìñèéðé ôìùúéðé ôìùúéðàéí îöòã ðù÷ ôìñèéðàé ñëéï çîàñ çîåùéí ëìé èéñ áìúé îàåéù

Het verhaaltje van de VN dat er bij de UNRWA slechts een handjevol medewerkers zouden zijn die banden hebben met Hamas en dat die ‘paar rotte appels’ inmiddels ontslagen zijn, wordt steeds verder ontrafeld. De conclusie kan geen andere zijn dan dat de UNRWA Hamas is en Hamas de UNRWA. Het is logisch dat Jeruzalem heeft aangekondigd dat er in het naoorlogse Gaza geen rol weggelegd kan zijn voor de VN-organisatie.

De Amerikaanse krant The Wall Street Journal concludeert vandaag op basis van inlichtingenrapporten dat liefst 1200 UNRWA-werknemers actieve medewerkers zijn van Hamas of de Palestijnse Islamitische Jihad. Bijna de helft van de Palestijnse VN’ers in Gaza heeft familieleden die tot islamitische terreurbewegingen behoren.

Dit blijkt uit rapporten die Israëlische inlichtingendiensten gedeeld hebben met de Amerikaanse regering. En voordat antizionistische activisten zoals die van Amnesty international roepen dat dit natuurlijk propaganda van de ‘Israëllobby’ is: zelfs als de Mossad, Shin Bet en de militaire inlichtingendienst Aman de cijfers schromelijk overdreven hebben (iets waar zij nou niet bepaald bekend om staan), dan nog zijn de getallen schokkend.

Liefst 23% van de mannelijke werknemers van UNRWA maakt actief deel uit van het militaire of politieke kader van Hamas, schrijft de Wall Street Journal. Dat is een stuk hoger dan de 15% onder het gemiddelde van de mannelijke bevolking in Gaza. In totaal werken er in Gaza zo’n 12.000 Palestijnen voor de UNRWA.

Het was al bekend dat duizenden UNRWA-leraren de kinderen onder hun hoede hersenspoelen met de meest walgelijke racistische propaganda tegen Joden

Een voorbeeld: Een Arabische leraar in dienst van de UNRWA nam als commandant van een Hamas-terreureenheid deel aan de aanval van 7 oktober op de kibboets Beëri, waar 97 mensen – in overgrote meerderheid onschuldige burgers – werden afgeslacht en 26 gijzelaars naar Gaza ontvoerd werden. Een andere UNRWA-werknemer, een sociaal werker, was verantwoordelijk voor het ontvoeren van het lichaam van een gedode IDF-soldaat naar Gaza.

Eerder was al bekend dat duizenden UNRWA-leraren de kinderen onder hun hoede hersenspoelen met de meest walgelijke racistische propaganda tegen Joden en voor het voeren van een heilige oorlog (jihad) tegen Israël en het Westen. In de praktijk weigert de VN op te treden tegen rassenhaat in de scholen van Gaza. Ook wisten UNRWA-medewerkers van het enorme tunnelnetwerk dat Hamas onder hun gebouwen heeft aangelegd en was hen bekend dat de terroristen ziekenhuizen gebruiken als veilige haven en om gijzelaars te verbergen. Dat laatste gebeurde overigens ook in de huizen van verschillende … UNRWA-leraren.

Op de foto hierboven patrouilleren Hamas-terroristen door de straten van Gaza – Foto: Atia Mohammed/Flash90

Plaats opmerking