Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Buitenland

Bar Refaeli mooiste vrouw ter wereld

Redactie 27 mei 2012, 00:00
Bar Refaeli mooiste vrouw ter wereld

Yossi Zamir/Flash 90

 Mannen vinden haar aantrekkelijk, maar ook vrouwen laat zij niet onberoerd. Ze is mooi, Israëlisch en Joods. Het 26-jarige topmodel is verkozen tot mooiste vrouw in de Maxim Top-100, van het toonaangevende mannenblad. Refaeli is geboren op 4 juni 1985 op een paardenranch in Hod Hasharon in Israël. Haar uiterlijke schoonheid heeft ze van haar moeder, die in de jaren 70 ook een bekend model was in Israël. Bar startte haar carrière al toen zij een baby van acht maanden oud was; ze zat in een reclame. In haar tienerjaren werd zij model en dat is ze tot nu gebleven. In 2005 begon Refaeli te daten met Leonardo DiCaprio. Na een jarenlange knipperlichtrelatie verbrak het paar in mei 2011 definitief de betrekkingen.

Het topmodel raakte in 2007 in opspraak toen het verhaal de ronde deed dat zij met een familievriend getrouwd zou zijn om de diensplicht in het Israëlische leger te ontlopen. Bovendien zei ze in een interview met Yehdiot Achronot dat ze haar leven niet wilde wagen voor Israël en dat ze beter in New York zou kunnen wonen. In een later interview heeft ze haar controversiële uitspraak genuanceerd en gezegd dat ze nergens haar leven voor zou opofferen.

Rafaeli spant zich in voor diverse goede doelen, onder andere op het terrein van milieu.

Refaeli vertelde via Twitter vereerd te zijn met de uitverkiezing tot mooiste vrouw. Over enkele maanden komt er een film uit waarin zij een hoofdrol speelt, Kidon, over de liquidatie van Hamasleider El-Mabhouh. Refaeli speelt de rol van Einav Schwartz, een Mossad- agente die de man verleidt. Refaeli plaagde journalisten door te beweren dat haar rol wellicht non-fictie zou zijn. „Ik zou het leuk vinden om bij de Mossad te werken en misschien werk ik ook wel voor ze. Wie weet? Ik denk dat beroemd model de beste dekmantel is.”

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *