BDS’er: Israëli’s zijn kakkerlakken
Nieuws

BDS’er: Israëli’s zijn kakkerlakken

Redactie 30 augustus 2018, 00:00
BDS’er: Israëli’s zijn kakkerlakken
Facebook

Een BDS-activist is onlangs gefotografeerd terwijl hij een bewerkte versie van de Israëlische vlag vasthield. Op de foto is te zien dat de Davidster die normaal in het midden van de vlag staat, is vervangen door een kakkerlak.

Volgens de Joodse pro-Israël activist Michael Jacobs gaat het om BDS’er Robert-Willem van Norren en zou hij afgelopen zondag door Israëlische toeristen met de vlag zijn gefotografeerd op de Dam in Amsterdam. Jacobs laat weten dat hij Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam, per email op de hoogte heeft gebracht van de kwestie. “BDS-activist Robert-Willem van Norren maakt enkele dagen per week doelgericht misbruik van de vrijheid van meningsuiting. Hij roept op de Dam, vaak pal naast het Nationaal Monument en met de vlag van terreurorganisatie Fatah aan zijn scootmobiel bevestigd, direct en indirect op tot de vernietiging van Israël,” schrijft Jacobs.

Robert-Willem van Norren

De foto met de bewerkte vlag is door Jacobs naar de burgemeester gestuurd. “Op de foto van afgelopen zondag ziet u Van Norren met één van zijn vele opzettelijk kwetsende, opruiende posters – een vlag van Israël waarop de Davidster is vervangen door een kakkerlak. Dat is niet grappig, maar een openlijk antisemitische, jegens Joden haat zaaiende uiting,” aldus Jacobs. De Joodse activist heeft aan Halsema gevraagd om de manifestaties van Van Norren voortaan te verbieden.

De bewerking van de Israëlische vlag met een kakkerlak doet automatisch denken aan de nazi-retoriek dat Joden ‘ongedierte’ zouden zijn. Tijdens de genocide in Rwanda riepen Hutu-leiders hun volgelingen op ‘kakkerlakken’, met wie zij Tutsi’s bedoelden, te ‘verdelgen’. Eerder bewerkte Van Norren een Israëlische vlag met een hakenkruis en bevestigde hij een bord met de tekst ‘beware of zionist pigs’ op zijn scootmobiel.

De volledige brief van Michael Jacobs aan de burgemeester

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking