Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Buitenland

Ben Cohen ijskoud tegen Oekraïne

Redactie 27 maart 2023, 08:00
Ben Cohen ijskoud tegen Oekraïne

Ben & Jerry’s slaat opnieuw een politieke flater. Bij vrienden van Israël staan de ijsmakers al jaren bekend als antizionisten, zo niet erger. Maar ook als het om de oorlog in Oekraïne gaat, speelt het bedrijf, sinds 2000 eigendom van Unilever, een meer dan dubieuze rol. Al voor de Russische inval liet Ben & Jerry’s – beroemd en berucht om zijn politieke stellingnames – weten dat de Amerikaanse regering geen partij zou moeten kiezen. Maar nu bemoeit oprichter Ben Cohen, goed voor een slordige 150 miljoen dollar, zich zelf met dat conflict. Daarbij kiest hij duidelijk de zijde van de Russische agressor.

Cohen is voorzitter en suikeroom van het People’s Power Initiative, dat via  lobbyclub Eisenhower Media Network (EMN) journalisten ervan wil overtuigen dat de regering-Biden moet stoppen met militaire steun aan Oekraïne. De directeur van EMN liet zich onlangs in een interview ontvallen dat het Westen ‘Poetin rechtvaardiging heeft gegeven’ Oekraïne binnen te vallen. Dat standpunt wordt door extreemlinkse en -rechtse politici in de VS gedeeld. Ben Cohen heeft zich nu bij hen gevoegd, reden voor zijn critici een nieuwe ijssmaak te verzinnen: ‘No Ukraine dough!’, waarbij dough synoniem is voor koekjesdeeg en voor poen.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (2)
G.J. Bouwhuis 27 maart 2023, 21:57
Tja, Ben Cohen heeft helaas gelijk. Met Rusland is veel mis, maar deze oorlog was er niet gekomen als de VS anders waren omgegaan met Rusland.
alex warnaar 02 april 2023, 16:30
@bouwhuis. Nah. Syrië en Krim waren nog begrijpelijk aangezien Rusland geen verbinding heeft met de Middelandse Zee. Maar Oekraïne is een gigantische misrekening.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *