Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Commentaar

Bericht van het bestuur

Redactie 13 augustus 2020, 10:30
Bericht van het bestuur

Geachte abonnee, Als NIW-bestuur maken wij graag voor één keer gebruik van deze commentaarplek. De afgelopen week regende het klachten over de bezorging van uw weekblad. U hoort dat gewoon op vrijdag, voor sjabbat, in huis te hebben. Om u van zo actueel mogelijke informatie te voorzien, gaat het NIW op woensdagavond naar de drukker, wordt het ’s nachts gedrukt, op donderdagochtend gebonden, geseald en van adressen voorzien, en dan meteen doorgestuurd naar de distributiecentra van PostNL. Daar gaat het nog op dezelfde dag met een speciale 24 uursservice de deur uit. Wij betalen daar extra voor, omdat wij het belangrijk vinden dat het NIW nog voor sjabbat in de bus valt, zodat u het na de sjabbesmaaltijd kunt lezen.

Het komt soms voor dat een aantal lezers het NIW toch niet op de afgesproken vrijdag, maar soms zelfs pas dinsdag ontvangt. Dat zijn uitzonderingen. Maar afgelopen week werd een absoluut dieptepunt bereikt. Van Bourtange tot Amstelveen en van Limburg tot Zeeland hoorden wij dat de editie van vorige week niet op vrijdag, niet op zaterdag, bij veel abonnees niet op dinsdag en bij sommigen zelfs op woensdag nog niet binnen was. Een aantal lezers heeft zelfs het abonnement opgezegd.

U zult begrijpen dat wij maandag meteen contact hebben opgenomen met PostNL, want daar is het misgegaan. Het bedrijf is begonnen met een onderzoek en als bestuur doen wij er alles aan om herhaling te voorkomen. De redactie, de drukker en de binder leveren altijd op tijd aan. Toen één keer midden in de nacht een machine bij de BDU-drukkerij uitviel, is de drukker er toch in geslaagd de editie op tijd bij PostNL te krijgen en lag dat nummer keurig vrijdag bij u op de mat.

Rest mij u erop te wijzen dat u als abonnee van het gedrukte NIW ook recht heeft op een code waarmee u al op donderdag onze online editie kunt lezen, al begrijpen wij volledig dat u ons blad liever op vrijdag gewoon in handen heeft.

De redactie acht het – terecht – van groot belang dat u wordt voorzien van zo actueel mogelijke informatie. Zo werd deze week in de nacht van dinsdag op woensdag nog een portret geschreven van Kamala Harris, de running mate van Joe Biden. Bestuur en redactie betreuren het bijzonder dat het de afgelopen week zo’n puinhoop was. Wij hopen PostNL te kunnen bewegen tot betere bezorging.

Namens het bestuur, Gideon Simon, voorzitter

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *