Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Bestand tussen Israël en Hamas twee dagen verlengd

Redactie 27 november 2023, 18:30
Bestand tussen Israël en Hamas twee dagen verlengd

Het Witte Huis heeft heeft vanavond bevestigd dat de gevechtspauze die Israël heeft ingelast in Gaza in ruil voor de vrijlating van door Hamas ontvoerde gijzelaars, met twee dagen zal worden verlengd. In die periode heeft de terreurbeweging toegezegd nog eens twintig Israëlische gijzelaars vrij te laten.

Op dit moment, 18.00 uur Nederlandse tijd, wacht Israël nog op de laatste groep gijzelaars die de terroristen volgens het vorige week overeengekomen akkoord moet vrijlaten. Die groep bestaat uit negen kinderen en twee moeders. Daarmee komt het totale aantal vrijgelaten Israëlische gijzelaars op 40. Ook liet Hamas tientallen niet-Israëli’s vrij die het op 7 oktober naar Gaza had ontvoerd. Daarbij gaat het vooral om gastarbeiders met de Thaise nationaliteit.

De oorspronkelijke gevechtspauze zou oorspronkelijk morgenochtend om 10.00 uur aflopen, maar daar komen dus – als Hamas zich aan de nieuwe, door Qatar bemiddelde overeenkomst houdt – nog eens 48 uur bij. Worden daarna geen ontvoerde Israëli’s meer vrijgelaten, zal de IDF naar alle waarschijnlijk woensdag of donderdag de vijandelijkheden hervatten. Israël heeft verklaard pas te zullen stoppen met zijn offensief als twee doelen zijn behaald: de vrijheid van alle 244 op 7 oktober ontvoerde gijzelaars en de vernietiging van Hamas als militaire en politieke factor in de Gazastrook.

Ook wanneer de komende twee dagen nog eens twintig Israëli’s worden vrijgelaten, zullen Hamas, andere Palestijnse terreurorganisaties en Gazaanse criminele bendes nog zo’n 150 gijzelaars – Israëli’s en buitenlanders – in handen hebben. Zelfs al worden die allen vrijgelaten, dan nog heeft de Israëlische regering aangekondigd de strijd voort te zetten tot Hamas in Gaza is vernietigd. Ook wil Israël de Hamas-verantwoordelijken voor het bloedbad van 7 oktober die elders leven liquideren, zoals gebeurde met de leiders van Zwarte September in de nasleep van de terreuraanslag op de Olympische Spelen van 1972 in München.

Op de foto hierboven de negen gisteren vrijgelaten Israëlische kinderen die op 7 oktober door Hamas werden ontvoerd en vijftig dagen ondergronds in Gaza zijn vastgehouden. Van zes van hen werd de vader of moeder vermoord en één, de 4-jarige Avigail, verloor beide ouders aan de moordzucht van de Palestijnse terroristen

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (1)
tiki 29 november 2023, 09:35
1) vrouwen op beestachtige manier aangerand, gemolesteerd, & doodgeschoten. 2) Women held hostage by Hamas in Gaza kept in cages....het kan géén van onze Me Too dameskransje van hun stuk te brengen (zijn nog bezig met hun trauma's van 30 jaar geleden toen een man ze verkeerd aankeek) . 3) Red Cross Refused to Bring Medicine to Israeli Hostage on Verge of Death....ja zo kennen we ze weer, het bloedrode kruis aan de doodskist van vele Joden. 4) DIT is waar het kleuterklasje o.l.v. de Hamas broeders aan werd blootgesteld, met support van al onze Westerse "pro palestijnse" vrienden & niet te vergeten the Queers & Jews for palestine. . https://www.jpost.com/israel-news/article-775554. Deze bestanden zijn een duivels dilemma voor hen die de beslissingen moeten nemen.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *